Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Stare de alertă în Maramureş! Tone de gunoaie sunt pe străzi de câteva zile

Stare de alertă în Maramureş! Tone de gunoaie sunt pe străzi de câteva zile

Este stare de alertă în tot judeţul Maramureş din cauza gunoaielor. Decizia vine după ce autorităţile au atras atenţia că, la nivelul întregului judeţ, nu există spaţii de depozitare pentru deşeuri. Acum, potrivit hotărârii, gunoaiele vor fi depozitate pentru următoarele şase luni, de către operatorii autorizaţi din Oradea.

Stare de alertă în Maramureş! Tone de gunoaie sunt pe străzi de câteva zile
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    27 Oct 2022   •   19:10

Autorităţile maramureşene au cerut la nivel naţional declararea stării de alertă la nivelul judeţului din cauza faptului că nu mai au soluţii privind depoziatrea gunoaielor.

Au reuşit, până acum, să le plimbe dintr-un judeţ în altul, însă au început să se lovească de refuzuri din partea operatorilor.

"În momentul de faţă nu mai există nicăieri o platformă unde să se poată depozita deșeuri, nici în județ şi nici in județele apropiate. Am hotărât să expun problema în Comitetul Național pentru Situații de Urgență şi să cerem o soluţie CNSU, prin care să se decidă unde vor fi, pentru că suntem într-o situaţie extremă", a declarat Rudolf Stauder, prefect Maramureş.

După ce problema a fost ridicată în sedinţa Comitetul Național pentru Situații de Urgență, a fost aprobată declararea stării de alertă.

Astfel că, deşeurile din Maramureş vor putea fi tratate şi depozitate în Oradea.

În Maramureş există un proiect pentru un depozit ecologic, însă este finalizat dar 85%.

Termenul de finalizare este Decembrie 2023, iar în caz contrar se vor pierde banii primiţi de la Uniunea Europeană. 


 

 

 

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close