Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN "Niciun stat din regiune nu poate rezista singur în fața agresiunii Rusiei!" | Avertismentul lansat de Maia Sandu la București

"Niciun stat din regiune nu poate rezista singur în fața agresiunii Rusiei!" | Avertismentul lansat de Maia Sandu la București

Rusia se folosește de criza energetică pentru a destabiliza Republica Moldova.

"Niciun stat din regiune nu poate rezista singur în fața agresiunii Rusiei!" | Avertismentul lansat de Maia Sandu la București
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Noi 2022   •   18:39

Acuzația a fost formulată de Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, care s-a aflat, marți, la București. 

Sandu a vorbit despre protestele recente organizate de partidul ȘOR, condus de controversatul om de afaceri Ilan Șor.

Formațiunea reprezintă interesele populației rusofone și este apropiată de regimul lui Vladimir Putin, iar în acest context Maia Sandu a acuzat tentativele Moscovei de a submina puterea de la Chișinău.

Asta, în condițiile în care cetățenii moldoveni își cheltuie până la trei sferturi din venituri pentru a-și putea plăti facturile, ceea ce îi face mai vulnerabili la propaganda rusă.

Maia Sandu: "Pentru Rusia nu există limite. Niciun stat din regiune nu poate rezista singur unei astfel de agresiuni"

"Trecem printr-o criza și riscăm să rămânem fără gaze la iarna. Pentru consumatorii moldoveni tariful la gaze a crescut de 6 ori într-un an și este de două ori mai mare decât în România. După ce Rusia a bombardat rețelele ucrainene, Gazprom a redus la jumătate livrările către Republica Moldova.

La fel de grava este situația privind electricitatea (...) Furnizarea de electricitate din stânga Nistrului pentru luna viitoare este incertă. Asigurarea necesarului țării e o provocare zilnica.

Aceasta vulnerabilitate energetică generează șantaj politic. Corupții s-au înfrățit și exploatează cinic necazul oamenilor. Aceste acțiuni arată că suntem cu toții in pericol.

Pentru Rusia nu există nici reguli, nici limite. Niciun stat din regiune nu poate rezista de unul singur unei asemenea agresiuni", a spus Maia Sandu la București.

×
Subiecte în articol: Maia Sandu Rusia
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close