Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN O staţiune de la malul mării riscă să rămână fără faleză. Turiştii sunt în pericol!

O staţiune de la malul mării riscă să rămână fără faleză. Turiştii sunt în pericol!

O staţiune de la malul mării riscă să rămână curând fără faleză. Chiar dacă situaţia a fost semnalată în nenumărate rânduri, autorităţile nu au luat nicio măsură pentru rezolvarea problemei.

O staţiune de la malul mării riscă să rămână fără faleză. Turiştii sunt în pericol!
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Iun 2023   •   18:50

Faleza de la Costineşti este într-un stadiu avansat de degradare şi riscă să se surpe în orice moment. Este un real pericol pentru turiştii care aleg în continuare să facă plajă acolo.

Deşi problema falezei din Costineşti este cunoscută de multă vreme la nivelul autorităţilor locale, vara aceasta, până şi pilonii de susţinere amplasaţi în urmă cu trei ani au dispărut. Aşa se face că celebra faleză este la un pas de a se face bucăţi.

Ultimile lucrări au fost în 2012 şi erau provizorii

Situaţia devine şi mai îngrijorătoare din cauza faptului că turiştii încă folosesc acea zonă pentru a face plajă.

Citeşte şi: "Să facem infarct și nu altceva!" Şocul trăit de un turist pe litoralul românesc. Un șarpe uriaş, la plimbare în Costinești

Faleza ar trebui să intre într-un proces de reabilitare odată cu demararea procedurii de înnisipare. Procedură pentru care au fost organizate licitaţii, doar că nicio firmă înscrisă nu a respectat cerinţele impuse, aşa că licitaţia va fi realuată.

Plajele ar trebui să fie lăţite cu maximum un metru şi jumătate.
 

×
Subiecte în articol: faleza Costinesti turisti statiune litoral
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close