Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Stelian Ion dezvăluie agenda ascunsă din spatele demiterii sale: "Florin Cîţu a primit cumva indicație să facă acest pas. Şi-a asumat distrugerea coaliţiei"

Stelian Ion dezvăluie agenda ascunsă din spatele demiterii sale: "Florin Cîţu a primit cumva indicație să facă acest pas. Şi-a asumat distrugerea coaliţiei"

Stelian Ion, fostul ministrul al Justiției, a comentat la News Hour With CNN motivele care l-ar fi determinat pe Florin Cîţu să ia decizia remanierii sale. Din punctul său de vedere, Florin Cîţu a acţionat superficial şi a acţionat conform unor indicații asumându-şi distrugerea coaliţiei.

Stelian Ion dezvăluie agenda ascunsă din spatele demiterii sale: "Florin Cîţu a primit cumva indicație să facă acest pas. Şi-a asumat distrugerea coaliţiei"
de Claudia Popovici    |    02 Sep 2021   •   18:45

Stelian Ion a fost demis de către premierul Florin Cîţu din funcţia de ministru al Justiţiei pe motiv că se opune reformelor.

Întrebat dacă se aștepta să se deschidă dosar penal în cazul în care PNDL era aprobat fără avizare, Stelian Ion a explicat că au fost mai multe situații în care atunci când nu s-au respectat avizele unii au dat cu subsemnatul.

„Este cu totul altceva, au fost cazuri precum Belina, au fost alte spețe chiar și la Ordonanța 13 pentru că au fost niște presiunii în acele momente, au fost consecințe și întradevăr s-a dat cu subsemnatul atunci.

De fiecare dată când există asemenea opinii ale ministerului Justiției ale direcției de avizare ele trebuie foarte atent privite și nu trebuie ignorate. Dacă Ministerul Justiției prin profesioniștii de acolo și, în final, prin semnătura ministrului trage un semnal de alarmă spunând că nu s-a primit un document în original care putea fi semnat, putea fi analizat lucrul acesta trebuie să fie avut în vedere.

Lejeritatea cu care premierul Florin Cîțu privește lucrurile care spunea că s-a trimis originalul. Dacă s-a trimis originalul spre a fi avizat de ce s-a mai întrerupt ședința de guvern? Că ar fi putut fi îndeplinite toate procedurile.

Deci tot ce s-a întâmplat după ședință de ieri a confirmat că am avut dreptate când am spus că procedurile nu fusesem îndeplinite.

A vorbit cu superficialitate pentru că nu am elemente care să mă conducă spre o vreo intenție, dar lucrurile chiar și așa fiind, superficialitate aceasta este foarte gravă", a spus Stelian Ion.

Întrebat care este motivul real din spatele demiterii sale, Stelian Ion a spus că "Florin Cîțu nu pare că are o anvergură atât de mare încât să fie pe picioarele tale și să ajungă dintr-odată așa peste noaptea un mare lider politic. Ca dovadă nu a reușit să țină coaliţia asta împreună și face niște mișcări care mai degrabă nemulțumește coaliţia și uitați în ce situație suntem.

„Florin Cîțu primește anumite indicații prețioase”

Florin Cîțu primește anumite indicații prețioase de unde, când și în ce fel nu vreau să fac acum speculații, dar pare că nu este autonom și pur și simplu acționează după cum i se indică, în stânga, în dreapta, aşa trebuie să faci azi, mâine trebuie să faci altfel.

Faptul că are puțin respect pentru lege și pentru reguli și pentru cuvântul dat, iarăși este un element care a condus la situația de față.

De aceea spun că situația procurorilor de larg înalt, situația acestei numiri este din punctul meu de vedere după toate experiența pe care am avut o la minister și toate interacțiune pe care le-am avut în aceste luni cu mediul judiciar, din punctul meu de vedere aceasta este miza reală.

Eu cred că domnul premier a primit cumva indicație să facă acest pas și a găsit acest moment, a găsit acest pretext pentru a face pasul. Şi-a asumat și distrugerea coaliției, poate asta este în planul său", a mai spus Stelian Ion.

×
Subiecte în articol: Stelian Ion
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close