Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Studiu: Românii consideră SUA cel mai important aliat al țării noastre

Studiu: Românii consideră SUA cel mai important aliat al țării noastre

Statele Unite ale Americii sunt cel mai important prieten al României, susţin românii într-un studiu realizat de Avangarde pentru News Hour with CNN. 26% din respondenţi sunt convinşi de acest lucru.

Studiu: Românii consideră SUA cel mai important aliat al țării noastre
Sursa foto: Hepta
de Sergiu Cora    |    02 Iun 2021   •   19:05

În schimb, 19% cred că germanii sunt aliaţii noştri principali. 10% dintre români se simt mai aproape de fraţii de peste Prut.

24% cred că Rusia reprezintă cea mai mare ameninţare pentru noi. Germania este pe al doilea loc şi la acest capitol, cu un procent de 10%. Într-un procent de 6% românii văd o ameninţare în Ungaria.

Cei mai mulţi români nu ştiu dacă alegerea lui Joe Biden reprezintă un lucru bun sau rău. 27% au răspuns însă că se bucură că democratul a câştigat alegerile, iar 10% nu sunt de acord.

Când vorbim de Uniunea Europeană, 57% dintre români au declarat că au încredere în această instituţie iar 23%, nu. Cu toate acestea, românii nu vor trecerea la moneda euro. 60% dintre aceştia cred că România ar trebui să rămână la leu. Doar 23% ar vrea să-şi ia salariul în euro.

Atunci când privesc spre viitor, 57 % dintre românii doresc intrarea în Schengen. Deschiderea graniţelor este văzută ca fiind mult mai importantă decât ridicarea vizelor pentru SUA, de exemplu, acolo unde au răspuns afirmativ doar 31%.

Studiul a fost realizat la comanda News Hour with CNN pe un eșantion de 950 de subiecți cu o marjă de eroare de 3,2%.

 

×
Subiecte în articol: avangarde
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close