Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Superstiții de Anul Nou 2022, cu Lidia Fecioru: ”E foarte important, pentru că așa ne va merge tot anul!”

Superstiții de Anul Nou 2022, cu Lidia Fecioru: ”E foarte important, pentru că așa ne va merge tot anul!”

Noaptea dintre ani vine cu multe pregătiri. În afară de preparatele care vor fi puse pe masă și de ținutele care trebuie să fie dintre cele mai impresionante, românii sunt preocupați și de superstiții, la care se uită cu atenție pentru a intra în Noul An cu bine.

Superstiții de Anul Nou 2022, cu Lidia Fecioru: ”E foarte important, pentru că așa ne va merge tot anul!”
Sursa foto: Facebook/Lidia Fecioru
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Dec 2021   •   18:53

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru știe ce trebuie să facem și ce nu în noaptea de Revelion, ca să avem un an de bun augur.

„E bine să îmbrăcăm ceva mai vechi, să nu îmbrăcăm haine noi. Tot ce înseamnă nou, să punem pe noi mâine. Să începem anul cu îmbrăcăminte nouă, cu o pieptănătură nouă. Tot ce este nou să punem pe 1 ianuarie, după 12 noaptea. E foarte important acest lucru, pentru că așa ne va merge tot anul.

Este important să intrăm cu sufletul curat. Este important să îi iertăm pe ceilalți și pe noi.”, a spus Lidia Fecioru pentru News Hour with CNN.

Printre superstiţiile şi obiceiurile de sfârşit de an se numără dansul în aer liber pentru sănătate şi noroc şi umplerea portofelelor cu bani pentru un an prosper.

Ce nu avem voie să facem în prima zi din an

1. Să spargeţi ceva, să plângeţi sau să strănutaţi în noaptea de Revelion sau în prima zi din an

2. Să gătiţi sau să consumaţi mâncare din carne de pasăre, în noaptea de Revelion; se spune că norocul se risipeşte, asa cum găina scormoneşte şi împrăştie pământul

3. Să nu dormiţi mult de 1 ianuarie; se spune că, de Sfântul Vasile, cine doarme mult va fi somnoros tot anul

4. Nu trebuie să mături pe 31 decembrie și nici pe 1 ianuarie: odată cu praful vei arunca și norocul din casă!

5. Dacă vei coase, cu acul și ața ta îți vei lega norocul; dacă vei folosi foarfeca, îl vei ciopârți;

6. Dacă vei spăla rufe, picăturile care se scurg din ele se vor transforma în lacrimi pe obrazul tău… deci odihnește-te!

7. Unii pun o monedă în paharul cu care beau la miezul nopții: se spune că aduce bani: dacă vei proceda la fel, spal-o bine, că nu se știe pe unde a "călătorit"! Și în apa cu care te vei spăla pe fața în prima zi a anului nou este bine să pui o monedă.

8. Să intraţi în noul an cu datorii sau fără bani la voi; de asemenea, nu este bine să împrumutaţi bani sau alte lucruri

9. Să se agaţe calendarul pe perete înainte ca anul nou să înceapă ori să se întoarcă fila înainte ca ziua sau luna să se încheie

10. Să aruncaţi lucruri din casă în prima zi de an nou, inclusiv gunoiul.

11. Anul Nou trebuie să-i găsească pe toți sătui: chiar și pisicii tale trebuie să-i pui mai multă mâncare în Ajunul Anului Nou!
 

×
Subiecte în articol: superstitii Anul Nou 2022 Lidia Fecioru
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close