Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Surpriza rușilor după ce au trimis 40 de rachete asupra Kievului | Trebuia să fie unul dintre cele mai devastatoare atacuri de la începutul invaziei

Surpriza rușilor după ce au trimis 40 de rachete asupra Kievului | Trebuia să fie unul dintre cele mai devastatoare atacuri de la începutul invaziei

Rusia a atacat, vineri, Ucraina cu cel puțin 76 de rachete.

Surpriza rușilor după ce au trimis 40 de rachete asupra Kievului  | Trebuia să fie unul dintre cele mai devastatoare atacuri de la începutul invaziei
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Dec 2022   •   18:40

Informația vine de la Forțele Aeriene ucrainene.

Moscova a vizat multiple ținte pe teritoriul vecinului său, fiind lovite Kievul, Harkovul, Odesa și Zaporojie.

Asupra Kievului au fost trimise peste 40 de rachete, însă forțele de apărare au comunicat că au interceptat și distrus peste 90% dintre acestea.

Cel puțin doi oameni au fost uciși și iar alții, inclusiv copii, au fost răniți.

Will Ripley, corespondent CNN: "Apărarea Kievului a doborât 37 de rachete din 40"

"Conform administrației militare a capitalei, Kievul a supraviețuit, vineri, unuia dintre cele mai ample tiruri cu rachete de la începutul invaziei.

Mă aflu într-o piață unde se pot vedea vehicule distruse încă de la începutul războiului. Nu vă putem arăta locul atacurilor de vineri, deoarece țintele fac parte din infrastructura critică a țării.

Ucraina are reguli foarte stricte cu privire la filmarea și expunerea publică a acestor locații. Nu vor să-i informeze pe ruși în legătură cu zonele lovite sau cu cele ratate.

Dintre cele aproximativ 40 de rachete trase de Rusia asupra capitalei - un număr surprinzător de mare chiar și pentru localnicii care au rămas aici de-a lungul celor aproape zece luni de război - au fost doborâte 37.

Totuși, au fost semnalate trei explozii aici, la Kiev, atât pe malul de est, cât și pe cel de vest al râului.

Două dintre rachetele care au trecut de apărarea antiaeriană au lovit în est, iar ultima, în vest.

Will Ripley, corespondent CNN: "Exploziile s-au auzit când zeci de mii de oameni se pregăteau să iasă din metrou"

În paralel, vin informații din toată Ucraina despre orașe întregi care s-au scufundat în întuneric ca urmare a acestor atacuri.

În sud a fost vizată Odesa, în nord, Sumî și Harkov. 

În capitală, zeci de mii de oameni așteptau să iasă din adăposturi, din stațiile de metrou, atunci când s-au auzit exploziile. Au avut loc chiar de dimineață, când ne pregăteam să facem bagajele și să plecăm pe teren. Deflagrații puternice s-au auzit chiar în apropierea noastră.

Alți membri ai echipei CNN, cazați și mai aproape de locul exploziei, au spus că au auzit, de asemenea, zgomotul sistemelor de apărare aeriană.

În ceea ce privește numărul victimelor, știm că cel puțin două persoane au fost ucise, iar alte cinci persoane, rănite, inclusiv copii.

De altfel, UNICEF a avertizat în urmă cu câteva zile că aceste atacuri rusești în desfășurare, aceste bombardamente constante asupra infrastructurii civile, pun în pericol sănătatea fizică și mintală a aproape fiecărui copil din Ucraina", a relatat din Kiev corespondentul CNN, Will Ripley.

Foto: metroul din Kiev, folosit ca adăpost de populație în timpul bombardamentelor ruse

×
Subiecte în articol: Will Ripley Ucraina atac rachete Kiev Odesa Harkov
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close