Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Reţea de tablouri false descoperită de poliţişti la o galerie de artă din Capitală

Reţea de tablouri false descoperită de poliţişti la o galerie de artă din Capitală

Au fost percheziţii de amploare la o galerie de artă din Capitală. Poliţiştii au descoperit o întreagă reţea de tablouri false.

Reţea de tablouri false descoperită de poliţişti la o galerie de artă din Capitală
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Dec 2021   •   19:03

Escrocii se foloseau de semnătura unui evaluator care garanta că picturile sunt opere de artă ale unor artişti români celebri, precum Tonitza, Luchian sau Grigorescu.

Reţea de tablouri false în Bucureşti. Cum au fost descoperiţi escrocii

Se fac cercetări cu privire la săvârşirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și evaziune fiscală.

În urma investigațiilor efectuate a reieșit că, în perioada martie 2020 – decembrie 2021, reprezentantul unei galerii de artă din București, în scopul obținerii unor foloase patrimoniale injuste de la diferiți clienți, ar fi comercializat tablouri atribuite în mod nereal unor pictori români renumiți, ca de exemplu Nicolae Tonitza, Nicolae Grigorescu, Camil Ressu și Ștefan Luchian.

Ministerul Culturii a anunțat că nu este implicat în comercializarea și expertizarea bunurilor culturale vizate de acțiunea polițiștilor și că experții nu sunt angajații instituției.

Aproximativ 200 de persoane au achiziţionat astfel de tablouri, cu sume între 6.000 şi 7.000 de lei.

×
Subiecte în articol: tablouri false galerie de artă
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close