Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Topul celor mai puternice armate ale lumii în 2023. Ce loc ocupă România

Topul celor mai puternice armate ale lumii în 2023. Ce loc ocupă România

Topul Armatelor Lumii 2023. Armata României se află în top 50 cele mai puternice armate din lume.

Topul celor mai puternice armate ale lumii în 2023. Ce loc ocupă România
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Mai 2023   •   19:17

România se află pe locul 47 în Topul Armatelor Lumii, clasament realizat de publicația online specializată Global Firepower. În clasamentul din 2022, România ocupa locul 38 şi a coborât 9 poziţii. Analiza s-a făcut pe tehnica şi efectivele militare ale unui număr de 145 de ţări. Global Firepower notează că România are în prezent 67.000 de militari activi şi 50.000 de rezerviști.

Locul 1 mondial în clasament îi revine Armatei Statelor Unite ale Americii. SUA e lider mondial din toate punctele de vedere: tehnologic, aerospațial, al telecomunicațiilor dar şi al pieței industriale.

Locul doi e încă menţinut de Rusia deşi armata federaţiei a pierdut efective multe în invazia din Ucraina. Foarte aproape de Rusia, spun specialiştii de la Global Firepower, este China.

Citeşte şi: Se fac angajări în Armată. Care sunt cerinţele postului şi ce salarii sunt la MApN

Apoi India, a cărei forţă militară constă şi în mărimea populației sale. Urmează Marea Britanie. Ucraina a urcat pe locul 15, după ce cu un an înainte s-a clasat pe locul 24.

Forţele militare ucrainene au crescut şi ca urmare a sprijinului de care au beneficiat din partea Occidentului pentru a putea să se apere de armata rusă.

×
Subiecte în articol: armata România Global Firepower
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close