Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Topul cheltuielilor realizate de români, în funcţie de zona în care locuiesc

Topul cheltuielilor realizate de români, în funcţie de zona în care locuiesc

Institutul Național de Statistică a realizat o analiză a cheltuielilor realizate de familiile din România, în funcție de regiunea din țară în care locuiesc. Iată ce spun datele.

de Claudia Popovici    |    16 Aug 2023   •   18:46

Potrivit datelor, în Bucureşti cei mai mulți bani se duc pe îmbrăcăminte, pe medicamente, confecții, benzină, dar și articole de îngrijire personală. Iar la polul opus, cei mai puțini bani se duc pe lemne și cărbuni, gaz lichefiat, covoare, unelte pentru casă și grădină sau sticlărie.

Dacă ne uităm însă în nordul țării, situația este total diferită. De exemplu, în județul Suceava, o mare parte din bani se duc pe lemne și cărbuni. Apoi urmează bugetul pentru îmbrăcăminte, medicamentele, confecții şi încălțăminte.

În schimb, cei mai cele mai mici sume sunt alocate pentru grădinării și plante, aparate de aer condiționat, bijuterii, televizoare, animale de companie sau păsări de casă în centrul țării.

Cei care locuiesc în Sibiu alocă o mare parte din bani pe mașini de încălzit și aparate de aer condiționat, îmbrăcăminte, benzină, încălțăminte, medicamente și cei mai puțini bani pe săpunul de toaletă, pe jucării, unelte pentru casă și grădină, bijuterii, animale și păsări de casă.

 Atenție, din această analiză au fost excluse alimentele și cheltuielile cu țigările sau alte produse de fumat.

×
Subiecte în articol: bani buget 2023 familii de români
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close