Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Trafic îngreunat pe DN1. Bucureștenii pleacă în minivacanța de 1 decembrie

Trafic îngreunat pe DN1. Bucureștenii pleacă în minivacanța de 1 decembrie

Guvernul a adoptat hotărârea care prevede ca ziua de 29 noiembrie să fie zi liberă pentru bugetari. Astfel, salariaţii din sectorul public pot face punte între weekend și sărbătorile legale din 30 noiembrie și 1 decembrie.

Trafic îngreunat pe DN1. Bucureștenii pleacă în minivacanța de 1 decembrie
Sursa foto: Captură Antena 3
de Rafaelo Varga    |    26 Noi 2021   •   19:49

Pe DN1 este deja aglomerație, iar mașinile stau bară la bară penru a ieși din București.

Trafic infernal pe "Drumul Nervilor". Şoferii stau bară la bară, pe Valea Prahovei

"O bună parte dintre bugetari au decis să plece la munte, în această minivacanță, cu ocazia zilei de 1 decembrie. 

Aglomerat nu este doar la ieșirea din București, ci și în Ploiești, în sensurile giratorii. De asemenea, blocaje sunt și la intrare în Comarnic, la kilomtetrul 0.

Vorbim despre kilometri de pe DN1, între 103 și 106, o porțiune de 3 kilometri este blocată. Intervin acolo polițiștii pentru a debloca traficul.  

Totodată, și la Sinaia este trafic intens, dar și la Bușteni. Sunt foarte multe mașini de poliție care supraveghează traficul, iar în momentul în care se produc blocaje, aceștia intervin pentru îl debloca și pentru a circula în condiții normale. La ieșire din București, șoferii circulă cu aproximativ 10-15 km/h", a transmis Rafaelo Varga, reporter Antena 3.

Comunicatul transmis de Centrul Infotrafic

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că vineri seara se înregistrează valori ridicate de trafic pe DN 1 Brașov-Ploiești, potrivit Mediafax.

Asttfel, pe Centura de Vest a municipiului Ploiești: se circulă intens către Brașov, cu coloană între sensurile giratorii DN 1A - km. 60 și Strejnicu-km. 61+500 de metri, dar și pe tronsonul kilometric 64 - 66+500 de metri.

În Comarnic s-a format coloană în mișcare pe direcția București-Brașov, de la km. 103+500 (Nistorești) până la km. 106 (Comarnic).

În Sinaia etse trafic intens, dar fără coloane, iar în Bușteni: pe sensul de mers Ploiești către Brașov este înregistrată coloană în mișcare de la km. 128 (loc. Poiana Țapului) până la km.130 (loc.Bușteni).

Polițiștii sunt în zonă pentru fluidizarea traficului pe raza tuturor stațiunilor montane de pe Valea Prahovei. Pentru evitarea aglomerației pe principalele artere rutiere, polițiștii spun că trebuie planificate din timp călătoriile și luate în considerare a rutele alternative.

În zona montană sunt semnalate precipitații sub formă de lapoviță, carosabilul fiind parțial umed.

Totodată, vineri seara, se circulă în condiții de ninsoare cu depunerea unui strat subțire de zăpadă în județul Mehedinți, în localitățile Siroca, Cireșu, Godeanu și Podeni.

De asemenea, ninge ușor în localitatea Rânca, județul Gorj, pe DN 67C, petronsonul kilometric 24 – 36, însă fără depuneri pe carosabil.

29 noiembrie 2021, zi liberă pentru bugetari

Românii au așteptat până în ultima clipă ca noul guvern să ofere o punte pentru minivacanța de 1 decembrie care devine astfel de 5 zile.

Guvernul Ciucă a adoptat, vineri, hotărârea care prevede ca ziua de luni, 29 noiembrie, să fie zi liberă pentru bugetari. 

Salariaţii din sectorul public vor putea face punte între week-end și sărbătorile legale din 30 noiembrie și 1 decembrie, respectiv marţi şi miercuri.

Zilele libere se vor recupera, astfel că instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi timpul de lucru până la data de 31 decembrie 2021, a anunțat ministerul Muncii. 

Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producţie sau specificului activităţii, şi nici magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 29 noiembrie sau participanţilor în aceste procese.

Potrivit normelor adoptate, la solicitarea justificată a conducătorului instituției sau autorității publice, prevederea potrivit căreia ziua de 29 noiembrie este zi liberă ar putea să nu se aplice. 

Liber pentru bugetar înseamnă și că elevii și preșcolarii beneficiază, alături de dascăli, de o zi liberă pe 29 decembrie, alături de celalte zile libere anunțate. 

Școlile și grădinițele intră astfel într-o minivacanță săptămâna viitoare, de luni până miercuri - 29 noiembrie - 1 decembrie.

Elevii se vor întoarce la școală joi, 2 decembrie.

Citiți și: Noi restricţii: Parade de 1 decembrie doar pentru cei vaccinaţi sau cei care au trecut prin boală. Petrecerile de sărbători se termină la ora 21:00
 

×
Subiecte în articol: trafic minivacanta 1 Decembrie trafic
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close