Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Patru morţi şi zeci de răniţi după ce un tren a deraiat în Germania

Patru morţi şi zeci de răniţi după ce un tren a deraiat în Germania

Patru persoane au fost ucise și mai multe rănite în urma deraierii unui tren regional, vineri, în sudul Germaniei.

Patru morţi şi zeci de răniţi după ce un tren a deraiat în Germania
Sursa foto: Twitter
de Alexandra Dima    |    03 Iun 2022   •   16:11

Cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa şi alte treizeci au fost rănite vineri în Germania în deraierea unui tren regional în Alpii bavarezi, nu departe de locul în care va avea loc la sfârşitul lunii summitul liderilor G7.

La puţin timp după plecarea din staţiunea montană Garmisch-Partenkirchen, mai multe vagoane ale trenului cu destinaţia Munchen au ieşit de pe şine în dreptul satului Burgrain.

Violenţa accidentului a provocat moartea a patru persoane şi rănirea altor 30, dintre care 15 au fost transportate la spitalele din regiune, a anunţat poliţia. Anterior un responsabil din districtul Garmisch-Partenkirchen a declarat că trei persoane au murit şi alte 60 au fost rănite în accident.

"Operaţiunile de salvare şi de evacuare continuă într-un ritm susţinut" la faţa locului, au explicat anterior responsabili din poliţie. Au fost trimise echipaje de salvare inclusiv din Austria vecină şi şase elicoptere au fost mobilizate, potrivit canalului de ştiri n-tv.

Un purtător de cuvânt al poliţiei locale, Stefan Sonntag, a declarat la televiziune că trenul regional era "foarte frecventat şi că numeroşi călători îl utilizau, de unde numărul ridicat de răniţi".

Mai târziu un purtător de cuvânt al poliţiei citat de Reuters a spus însă că 60 de persoane se aflau în tren la momentul deraierii.

În fotografiile date publicităţii de media germane se poate vedea trenul în mare parte deraiat, cu vagoanele roşii cu logo-ul Deutsche Bahn răsturnate într-o zonă împădurită.

Ministrul de interne Nancy Faeser a anunţat că se va deplasa la faţa locului.

Pompieri, salvatori şi poliţişti s-au urcat pe vagoane pentru a încerca să ajungă la răniţi şi să-i evacueze.

Cauza accidentului nu este cunoscută în acest stadiu, iar poliţia şi parchetul au declanşat o anchetă.

Accidentul s-a produs la circa zece kilometri de situl unde se va desfăşura între 26 şi 28 iunie summitul liderilor G7, în complexul de cinci stele al castelului Elmau.



Poliţiştii şi soldaţii care au fost desfăşuraţi pentru a pregăti şi securiza situl înainte de summit au fost trimişi să participe la operaţiunile de salvare.

Accidentul a avut loc la două zile după intrarea în vigoare a unui abonament lunar de 9 euro care permite deplasarea cu trenuri regionale în toată Germania, o ofertă care a sedus numeroşi germani şi despre care se crede că ar putea duce la o aglomerare a trenurilor.

La lansarea acestui abonament excepţional, responsabilii companiei naţionale Deutsche Bahn şi-au exprimat îngrijorarea în privinţa tensiunilor din reţeaua feroviară în plină renovare, după ani de subfinanţare.

Accidentul feroviar cu bilanţul cel mai tragic din Germania s-a produs în 1998, când un tren de mare viteză a deraiat la Eschede, în Saxonia Inferioară, provocând moartea a 101 persoane.

Accidentul feroviar mortal cel mai recent a avut loc pe 14 februarie 2022: o persoană a fost ucisă şi alte 14 rănite într-o coliziune a două trenuri locale în apropiere de Munchen.

×
Subiecte în articol: Germania
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close