Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Un tren de călători a deraiat în județul Iași. Momente de panică pentru călători

Un tren de călători a deraiat în județul Iași. Momente de panică pentru călători

Un tren de călători a deraiat în județul Iași, după ce în urmă cu o zi un tren marfar a avut parte de aceeași soartă.

Un tren de călători a deraiat în județul Iași. Momente de panică pentru călători
de Gabriel Dano    |    01 Iul 2022   •   18:28

Este vorba despre trenul de călători Iași - Hârlău care a sărit de pe șine în localitatea Podu Iloaiei, din județul Iași. Călătorii aflați în garnitură s-au speriat, dar deocamdată nu avem informații despre persoane rănite.

Trenul ar fi sărit de pe șine într-o curbă.

"Trenul privat 11407 Regio Călători s-a defectat pe secția neinteroperabilă Podu Iloaiei - Hârlău. Mecanicul a remediat defecțiunea, garnitura fiind în acest moment în circulație.

Menționez că secția respectivă nu este administrată de CFR SA, de asemenea, nu circulă trenurile operatorului național pe secția respectivă, ruta Podu Iloaiei - Hârlău fiind administrată de un gestionar privat de infrastructură, iar operatorul care asigură serviciul public este tot privat", a declarat, pentru Antena 3, purtătorul de cuvânt CFR SA Oana Brânzan.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Un tren de marfă din Ucraina, cu 32 de vagoane în componență, a deraiat, ieri, tot în localitaea la Podu Iloaiei, Iaşi.

Ieri, în jurul orei 17.30 un tren privat de marfă care se întorcea din Portul Constanța, unde transportase cereale din Ucraina, a deraiat.

Marfarul era format din 32 de vagoane, 11 dintre ele au sărit de pe şine. Reprezentanţii CFR Iaşi spun că în zonă erau făcute frecvent lucrări de întreţinere.

”Reparație capitală la linia aceasta nu cred că a fost facută în ultimii 7 ani”, a declarat Sincron Trandafirescu Sorin, director sucursala CFR Iași.

Astfel, timp de cel puţin o săptămână, exportul de cereale din România va fi în mare parte blocat.

Această cale feroviară este una dintre cele mai importante căi de transport de marfă.

×
Subiecte în articol: tren deraiat CFR
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close