Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Primul trilionar ar putea să apară în curând. Bogaţii lumii au devenit şi mai bogaţi

Primul trilionar ar putea să apară în curând. Bogaţii lumii au devenit şi mai bogaţi

Omenirea ar putea avea primul trilionar în următorii 10 ani, arată un raport prezentat la Forumul Economic de la Davos. Asta în timp ce miliarde de oameni vor sărăci, spune grupul anti-sărăcie Oxfam.

de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Ian 2024   •   18:54

Primul trilionar ar putea să fie cel mai probabil Elon Musk, care este cel mai bogat om al Planetei în acest moment. Averea acestuia a ajuns la 230 de miliarde de dolari, în pofida crizelor financiare globale.

Primul trilionar ar putea să apară la mai mult de un secol de la primul miliardar al lumii care a fost John D. Rockefeller, proprietarul Standard Oil din SUA.

Raportul arată că cei mai bogați cinci oameni din lume aproape și-au dublat averea în trei ani. Este vorba despre Elon Musk, Bernard Arnault, Jeff Bezos, Larry Ellison și investitorul Warren Buffett.

Din 2019 averea totală a acestora a crescut de la 453 de miliarde de dolari la 869 de miliarde de dolari în 2023.

Citeşte şiAverea combinată a celor mai bogați cinci miliardari ai lumii s-a dublat, în ultimii trei ani, și a ajuns la o valoare uriașă

Autorii raportului fac un calcul şi spun că dacă fiecare dintre cei 5 cei mai bogați oameni ai lumii ar cheltui câte un milion de dolari zilnic, le-ar lua 476 de ani pentru a epuiza suma averilor lor.

Cât timp bogaţii lumii au devenit şi mai bogaţi, cinci miliarde de oameni au devenit mai săraci, spun experții Oxfam. Şi asta în urma efectelor pandemiei, a războaielor, crizei climatice și a inflaţiei uriaşe.

Pentru a arăta diferenţa uriaşă între miliardari şi restul lumii, raportul arată că cei mai bogați 1% oameni din lume dețin 43% din totalul global de active financiare.

Unei angajate din sistemul social sau sanitar i-ar trebui 1.200 de ani pentru a câștiga măcar salariul unui CEO, nu proprietar, de companie din TOP 100. Aşadar, trendul nu arată foarte bine pentru viitor şi demonstrează o diferenţă tot mai mare între clase.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close