Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Când începe conflictul militar în Ucraina. Previziunea fostului premier Adrian Năstase

Când începe conflictul militar în Ucraina. Previziunea fostului premier Adrian Năstase

Războiul Rusiei în Ucraina a început deja, în varianta hibridă iar în ceea ce privește conflictul militar, întrebarea nu este dacă va începe, ci când, spune fostul prim-ministru Adrian Năstase într-o declarație la Antena 3.

Când începe conflictul militar în Ucraina. Previziunea fostului premier Adrian Năstase
Sursa foto: hepta
de Georgiana Adam    |    26 Ian 2022   •   19:32

"Pare tot mai clar că întrebarea nu este dacă vom avea un conflict, în legătură cu Ucraina, ci când va începe.

Dacă se respectă tradiția, probabil că vom avea cronica unui război anunțat peste o lună, când se va încheia Olimpiada de la Beijing.

Pe de altă parte, este evident că, în momentul de față, chiar dacă nu au început operațiunile militare, războiul psihologic a început deja.

Adrian Năstase: "Occidentul pare dezbinat"

Iar o concluzie pesimistă este că Occidentul pare dezbinat.

Mă refer la reacțiile Germaniei (care a insistat pentru prudență în privința unor noi sancțiuni la adresa Rusiei, în cazul unei intervenții militare, n.r.), dar și la recenta decizie a președintelui Croației, care a anunțat că nu va participa cu trupe în cazul unui război al Rusiei în Ucraina", a spus Adrian Năstase la Antena 3.

Germania, presiuni pentru "scutiri" în pachetul de sancțiuni la adresa Rusiei

După ce, recent a insistat ca gazoductul Nord Stream 2 să nu fie "târât" în disputa dintre Rusia și Occident, Germania a făcut, și mai recent, presiuni pentru ca sectorul energetic să fie "scutit" de sancțiuni, în cazul în care băncile ruse vor fi excluse de la compensarea tranzacțiilor în dolari americani, ca urmare a unei potențiale invazii în Ucraina, relatează Bloomberg, citând documente în acest sens.

O astfel de scutire nu ar împiedica alte măsuri sancționatorii vizând Nord Stream 2, care ar urma să aducă gaz rusesc suplimentar în Germania în următoarele luni.

Germania este îngrijorată că în absența unei scutiri pentru sectorul energetic, aprovizionarea energetică a Europei ar putea fi pusă în pericol, se arată în documentele consultate de Bloomberg.

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase Ucraina razboi
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close