Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Un cioban a ajuns la spital, după ce a fost atacat de un urs la o stână din Mureş

Un cioban a ajuns la spital, după ce a fost atacat de un urs la o stână din Mureş

Un cioban a fost la un pas de a fi sfâșiat de un urs, în Mureş. Bărbatul se afla pe câmp când a văzut animalul sălbatic. A încercat să fugă și să se urce într-un copac, însă ursul l-a prins de un picior. Iată cum s-a salvat.

Un cioban a ajuns la spital, după ce a fost atacat de un urs la o stână din Mureş
Sursa foto: Profimedia Images
de Claudia Popovici    |    11 Apr 2023   •   20:08

Incidentul a avut loc la o stână din județul Mureș. Ciobanul, aflat pe pășune cu oile, a văzut că un urs se apropie de turmă și a încercat să se ascundă într-un copac. Din nefericire, animalul sălbatic a reușit să îl prindă din urmă.

"A venit direct acolo, în zona unde era el cu oile. El așa zice că a vrut să se ferească și a fugit din calea ursului. Ursul s-a dus după el, adică a fugit după el. El a încercat să începe un copac. A fost ajutat de câini", a precizat un medic de pe ambulanță. 

Viața ciobanului a fost salvată de câinii de pază ai stânei, care au alungat până la urmă ursul. Bărbatul a suferit multiple leziuni la piciorul stâng și a fost transportat în stare stabilă la spitalul din Târgu Mureș.

"A fost adus în serviciul de urgență un pacient în vârstă de 35 de ani de la Sovata. Un cioban la stână a fost atacat de un urs. Din fericire, a reușit să se cațere într-un copac acest pacient. A suferit doar plăgi mușcat la nivel de membru inferior stâng. Este sub investigații imagistice", a spus Liana Zaharia, medic primar. 

Acum familia cere autorităților să ia măsuri cu privire la animalele sălbatice din zonă.

Totuși, ziua mai are să nu pot să umbli afară cu animale. Copilul ăsta este dispus efectiv. De la 3 ani, muncește, are oile lui puține, dar nu se poate face nimica? Viața unui om este mai decât viața unui urs", spune o femeie. 

×
Subiecte în articol: cioban atac urs mures
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close