Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ungurii trec graniţa să cumpere de la noi. Care sunt cele mai căutate produse

Ungurii trec graniţa să cumpere de la noi. Care sunt cele mai căutate produse

Din cauza inflaţiei foarte mari din Ungaria, vecinii noştri trec graniţa şi fac cumpărături la noi în ţară. Chiar şi acum, în ajun de sărbători, zeci de cetăţeni maghiari vin în România să se aprovizioneze.

Ungurii trec graniţa să cumpere de la noi. Care sunt cele mai căutate produse
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Dec 2022   •   18:53

Cele mai cumpărate produse sunt carne, ulei sau zahăr.

Dacă până în urma cu câțiva ani românii de la frontiera cu Ungaria treceau graniţa să facă cumpărături, în ultimele luni, odată cu explozia prețurilor în țara vecină, supermarketurile din Oradea sunt pline de maghiari ce pleacă acasă cu sacoşele pline de alimente.

"Îmi fac cumpărăturile săptămânal în România. Pentru că totul este mai ieftin. Carnea de porc, de exemplu, la noi este de 2.400 de forinţi, aici, o mie. E la jumătate de preţ. Orezul, de exemplu, este la jumătate de preţ. 700 de forinţi în comparaţie cu 1400", spune un bărbat venit la cumpărături.

Iar astea nu sunt singurele produse pe care la noi le găsesc mai ieftin. Mai mult, o dată cu plafonarea preţurilor la anumite produse de bază, de multe ori, în supermarketurile din Ungaria, rafturile cu zahăr, ulei sau ouă rămân goale.

Inflația din Ungaria a ajuns la 22,5% fiind cea mai mare din UE și are toate șansele să ajungă la 25% până la finalul anului.

×
Subiecte în articol: Ungaria unguri preturi granita sărbători
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close