Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Uniunea Europeană vrea să renunțe la protecția animalelor de teama creșterii prețurilor

Uniunea Europeană vrea să renunțe la protecția animalelor de teama creșterii prețurilor

Uniunea Europeană ia în considerare să renunțe la impunerea unor reglementări menite să îmbunătățească bunăstarea animalelor din industria agricolă din cauza îngrijorărilor legate de impactul pe care l-ar putea avea asupra inflației alimentelor. 

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Sep 2023   •   19:46

Autoritățile de la Bruxelles au promis că vor acționa în urma presiunii publice pentru a pune capăt unor practici precum utilizarea cuștilor pentru animale, uciderea puilor de o zi, precum și vânzarea și producția de blănuri. 

Îngrijorarea că modificările propuse ar putea crește costurile alimentelor care au crescut brusc după ce Rusia a invadat Ucraina anul trecut a determinat Bruxelles să reconsidere planurilor.

Trei oficiale ai Uniunii Europene care au cunoștințe despre acest proiect au declarat că această comisie au renunțat la propunere împreună cu o lege privind alimentația durabilă menită să stimuleze producere de alimente ecologice în întregul bloc. 

Totuși, un alt oficial a spus că a fost revizuit planul privind bunăstarea animalelor și că va propune o versiune mai redusă. Legislația se enumeră printre puținele părți rămase din pachetul de măsuri climatice din cadrul Pactul verde european stabilit în 2019 pentru a orienta blocul spre o economie mai durabilă. 

Citește și: Satul din România cu doar trei familii, unde trăiesc cai sălbatici și vaci dintr-o specie pe cale de dispariție: "Apar și în tablourile lui Grigorescu"

De asemenea, înainte de alegerile la nivelul Uniunii Europene din 2024, politicienii conservatori au ripostat împotriva reglementărilor de mediu, un proiect de mediu realizat de comisie cu privire la bunăstarea alimentelor, afirmă că fermierii s-ar putea confrunta cu costuri majorate cu 15%, ceea ce poate duce la o creștere a produselor de consum și la o creștere a importurilor. 

Angajamentul EU de a acționa în ceea ce privește bunăstarea animalelor a fost rezultatul unei petiții care a fost semnată de 1,4 milioane de persoane în 2020, precum și a unei petiții privind stoparea blănurilor, semnată de 1,5 milioane de susținători. 

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close