Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Uraganul Ian continuă să facă ravagii peste Ocean | Biden anunţă asistenţă federală pentru statul Florida şi se va deplasa în zonele calamitate

Uraganul Ian continuă să facă ravagii peste Ocean | Biden anunţă asistenţă federală pentru statul Florida şi se va deplasa în zonele calamitate

Joe Biden a declarat stare de dezastru major în Florida. Cel puţin cinci oameni şi-au pierdut viaţa, iar autoritățile locale vorbesc de sute de sinistraţi în urma furtunii.

Uraganul Ian continuă să facă ravagii peste Ocean | Biden anunţă asistenţă federală pentru statul Florida şi se va deplasa în zonele calamitate
Sursa foto: Antena 3
de Ioana Mircea    |    29 Sep 2022   •   20:33

Uraganul Ian a declanșat stare de dezastru major în Florida. Furtuna este considerată drept una dintre cele mai puternice care au lovit Statele Unite în ultimii 100 de ani. Mai multe persoane și-au pierdut viața.

Un român aflat în Miami a povestit în direct în cadrul emisiunii News Hour with CNN, prin ce clipe de coșmar au trecut oamenii de acolo.

Este ora 11 ziua și viața revine la normal după o furtună care pe noi, cei din acest oraș ne-a ocolit. Însă nu la fel de norocoși au fost locuitorii din partea de vest a Floridei, unde și la ora asta sunt peste două milioane de americani fără curent electric, după ce cu o zi în urmă a lovit Cuba.

Uraganul a ajuns și ieri seara pe țărmul Floridei, apoi a trecut peste Punta Gorda. Ian a venit cu vântul de 250 de kilometri la oră situându-se la limita dintre categoria a patra și a cincea, cincea maximă pe scara Saffir Simpson.

Se creează tornade aleatoriu care pot fi la fel de distrugătoare ca și ochiul uraganului.

Scene de coșmar cu mașini plutind cu rechin înotând pe străzi, am zis rechin, deci rechin înotând în oraș, au făcut înconjurul știrilor TV.

Până în prezent, vorbim de peste 100 de morți și de mai multe sute de oameni dispăruți", a povestit Mihai Popescu, pentru Antena3 CNN.

Biden anunţă asistenţă federală pentru statul Florida şi se va deplasa în zonele calamitate

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a anunţat, joi, că va furniza asistenţă federală statului Florida, în contextul distrugerilor cauzate de Uraganul Ian, şi intenţionează să viziteze zonele calamitate.

"Continuăm să luăm măsuri rapide pentru ajutarea familiilor din Florida. În cursul nopţii, am emis o declaraţie privind dezastru major, astfel încât să accelerăm asistenţa federală pentru a suplimenta eforturile de reconstrucţie", a declarat Joseph Biden, într-un mesaj prin Twitter.

Uraganul Ian "ar putea fi cel mai mare din istoria statului Florida", a afirmat Biden, precizând, potrivit site-ului Axios.com, că va vizita acest stat "când condiţiile vor permite acest lucru".

De asemenea, preşedintele SUA a anunţat că intenţionează să se deplaseze şi în Puerto Rico, teritoriu afectat de Uraganul Fiona. "Locuitorilor din Puerto Rico le spun că nu i-am părăsit. Menţin angajamentele faţă de dumneavoastră şi faţă de reconstrucţie", a subliniat Biden.

×
Subiecte în articol: uraganul Ian Florida
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close