Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Valul 5 al pandemiei a ajuns la graniţa României. Val de îmbolnăviri în Ungaria

Valul 5 al pandemiei a ajuns la graniţa României. Val de îmbolnăviri în Ungaria

Ar fi bine ca noii guvernanţi să treacă la fapte, pentru că valul 5 a ajuns la graniţa României. În Ungaria, în ultimele 24 de ore au murit 392 de pacienţi de COVID şi au fost 27.209 noi infectări.

Valul 5 al pandemiei a ajuns la graniţa României. Val de îmbolnăviri în Ungaria
Sursa foto: Jeff J Mitchell/Getty Images
de Silvia Preda    |    23 Noi 2021   •   18:57

Ar fi bine ca noii guvernaţi să treacă la fapte, pentru că valul 5 a ajuns la graniţa României. În Ungaria, în ultimele 24 de ore au murit 392 de pacienţi de COVID şi au fost 27.209 noi infectări.

În spitalele lor se află 6.830 de pacienţi dintre care 663 au nevoie de ajutor pentru a respira. Aproape 63% din populaţie a fost imunizată complet până acum, iar Ungaria a oferit pentru prima dată posibilitatea ca oamenii să se vaccineze fără să se înregistreze în prealabil.

Ce măsuri se pregătesc la noi pentru valul 5 al pandemiei de coronavirus

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a anunțat că spitalele au 10 zile la dispoziție să se hotărască dacă vor trata sau nu pacienți exclusiv COVID-19. De asemenea, acesta a precizat că este important să începem pregătirea pentru valul 5.

El a cerut DSP-urilor din ţară să rămână în alertă în perioada următoare, chiar dacă numărul infectărilor cu SARS-COV-2 a scăzut simţitor în ultimele doua săptămâni.

Practic am ieșit din valul 4, spun experţii, doar că autorităţile încă nu anunţă oficial acest lucru de teamă că populaţia s-ar relaxa prea mult şi numărul îmbolnăvirilor ar creşte la loc.

La nivel de spitale, există solicitări de la manageri care doresc fie să rămâne spitale exclusiv COVID, fie să-şi deschidă secţiile şi pentru pacienţii bolnavi cronic.

În orice caz, în eventualitatea unei noi explozii a numărului de îmbolnăviri, spitalele trebuie să fie capabile să aibă la dispoziție paturile la ATI pentru pacienții cu COVID.

Mesajul lui Raed Arafat pentru români, în plină pandemie de coronavirus: "Cifrele vorbesc!" 

 

×
Subiecte în articol: coronavirus Ungaria
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close