Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN "A fost cel mai teribil tip de măcel la care vă puteți gândi". Pozele victimelor din Israel, expuse în sala universităţii din Tel Aviv

"A fost cel mai teribil tip de măcel la care vă puteți gândi". Pozele victimelor din Israel, expuse în sala universităţii din Tel Aviv

Imaginile a 1.000 de victime ale masacrului Hamas au fost expuse în auditoriul Universității din Tel Aviv. Pe fiecare scaun, studenţii au aşezat fotografii cu cei răpiți, dispăruți și morți. 

"A fost cel mai teribil tip de măcel la care vă puteți gândi". Pozele victimelor din Israel, expuse în sala universităţii din Tel Aviv
Sursa foto: TwitterI @HenMazzig
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Oct 2023   •   19:57

Universitatea a pierdut cinci studenţi şi 50 de rude ale celor care lucrează sau studiază acolo. Vicerectorul universităţii, Arie Reich, a acordat un interviu pentru Antena 3 CNN în care le transmite un mesaj dur studenţilor de la Harvard care au semnat o scrisoare în care învinovăţesc Israelul pentru violenţele ce au cuprins regiunea.

"Am pierdut cinci studenți care au fost uciși și mulți alții au fost răniți. Și, de asemenea, fii și rude ale studenților și ale lucrătorilor universității se numără printre persoanele ucise. În jur de 50, dacă luăm în calcul marea familie a Universității Bar-Ilan, se numără printre cei morți", spune vicerectorul universităţii din Tel Aviv, Arie Reich.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"A fost un șoc teribil, teribil. Nu ne-am așteptat niciodată la așa ceva. Și, în special, suntem îngroziți de cruzimea cu care a fost făcut acest lucru. O ucidere intenționată, un măcel al civililor, al bebelușilor, al bunicilor, al femeilor, violarea femeilor, decapitarea copiilor. Tocmai vorbeam mai devreme astăzi cu unul dintre studenții noștri care a fost rănit în atac. El este paramedic. A coborât acolo după atac și a încercat să salveze o parte dintre oameni. Practic, mergea pe cadavre. Încerca să vadă dacă mai era cineva în viață.

Erau multe mame care-și țineau copiii în brațe și încercau să-i protejeze cu mâinile lor. Și i-a verificat pe fiecare dintre ei, dar toți erau uciși. Așa că, după ce au ucis-o pe mamă, teroriștii Hamas au avut grijă să tragă și un glonț în capul bebelușului sau al copilului pentru a se asigura că și copilul este mort. Așadar, acesta a fost cel mai teribil, cel mai teribil tip de măcel la care vă puteți gândi", a mai declarat el pentru News Hour with CNN.

Întrebat care ar fi mesajul său pentru grupul de studenți de la Harvard care a emis o declarație anti-Israel, profesorul Arie Reich a răspuns: "Mesajul meu pentru acei studenți este că mergeți la universitate pentru a fi educați. Înainte de a deveni educați și inteligenți, trebuie să fiți ființe umane. Și dacă nu înțelegeți că a viola o femeie este greșit, că a ucide un copil nu este în regulă, atunci aveți ceva în neregulă cu voi. Atunci tot studiul, toată educația pe care o studiați este inutilă. Vei fi un idiot și un ticălos deștept. Noi nu vrem așa ceva.

Vrem oameni deștepți care sunt și morali. Și dacă nu înțelegi asta, nu ai ce să cauți la universitate. Iar în ceea ce privește universitatea, nu ar fi trebuit să permită aceste expresii de susținere a terorismului, mai ales nu într-un oraș ca New York, care a suferit atât de teribil din cauza terorismului".
 

×
Subiecte în articol: Arie Reich Tel Aviv Universitate Israel
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close