Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Victor Iușcenco, omul otrăvit la comanda Moscovei, despre cea mai mare temere a lui Vladimir Putin: ”De aceea se află în buncăr”

Victor Iușcenco, omul otrăvit la comanda Moscovei, despre cea mai mare temere a lui Vladimir Putin: ”De aceea se află în buncăr”

Fostul preşedinte ucrainean Victor Iuşcenco a făcut unele dintre cele mai dure acuzaţii de până acum la adresa lui Vladimir Putin, din rândul oficialilor de la Kiev. Iuşcenco sau omul care a fost otrăvit la comanda Moscovei, a vorbit la News Hour with CNN și despre cele mai mari frici ale celui ce conduce astăzi un masacru dintr-un buncăr.

Victor Iușcenco, omul otrăvit la comanda Moscovei, despre cea mai mare temere a lui Vladimir Putin: ”De aceea se află în buncăr”
Sursa foto: Antena 3
de Sabrina Preda    |    Sergiu Cora    |    07 Apr 2022   •   19:13

„Consider că Putin al anilor 2000 nu era acel Putin care construia politică militară. Mi se pare că Putin, pe care îl cunoaștem astăzi, este o creație a ultimilor 10-15 ani. Și dacă întrebăm direct – cine sunt nașii acestui Putin? Aș răspunde că cea mai mare contribuție a avut-o politica din Vest, în special politica europeană din ultimii 15 ani. Deoarece acel desfrâu energetic, petrolier și al gazelor, propus de Putin Europei, a dus la faptul că practic foarte mulți politicieni europeni mari, după încheierea carierelor, treceau cu turma în serviciul lui Putin - Gazprom, Rosneft, diverse companii de tranzit, etc.

Cred că lumea din afară l-a răsfățat foarte mult. Toate acestea ne arată că pe Putin l-a schimbat acea virtute deformată, acea politică europeană care, de fapt, i-a pus pe cap acel nimb al sfințeniei și impunității. Și aceasta a dus ca regimul lui Putin din interior să devină autoritar, de necontrolat. Nici o forță politică alternativă partidului lui Putin nu activează în Rusia. Toți politicienii stau la pușcărie. Dacă vorbim despre presa scrisă, toți cei care nu susțin poziția lui Putin sunt închiși.”, a declarat Victor Iuşcenko pentru News Hour with CNN.

Victor Iuşcenco a vorbit despre cea mai mare temere a lui Vladimir Putin:

„Cel mai mult se teme de moartea sa. De aceea, cei pe care el îi omoară și pe care se specializează cel mai mult, armata lui și trupele lui de bețivi, sunt copiii, uciderea femeilor și persoanelor vârstnice. De aceea el se află în buncăr. Niciodată nu-l veți vedea în jurul copiilor sau altor colective. Se teme de tot ce poate să-i provoace și indirect sfârșitul. Ucraina îi va aduce sfârșitul. De aceea stă în buncăr. Pentru mine el deja nu prezintă interes.”

Fostul președinte al Ucrainei a calificat Rusia drept ”stat terorist” și a susținut că ”terorismul rus” va mai face multe victime:

„Cred că toată lumea care cugetă a înţeles chiar din prima zi şi înţelege până în prezent cine stă în spate. Unicul laborator care nu şi-a prezentat produsul dioxină spre analiză publică este laboratorul din Rusia. Unica ţară care i-a adăpostit pe toţi executorii acestei crime este Rusia.

De fapt, să ştiţi că eu de fiecare dată în interviuri, la întrebările jurnaliştilor aud numele acestui asasin pe care nu odată l-am amintit astăzi. Toţi înţeleg că pe lume nu există un stat mai terorist, mai antiuman decât Rusia. Şi din vina lui, sunt convins, indiferent de continentul unde trăieşti, pier şi vor pieri din cauza intoxicărilor altor forme de terorism rus un mare număr de oameni nevinovaţi până când nu vom stârpi acest rău.”

 

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close