Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Virozele şi infecţiile respiratorii au aglomerat spitalele de pediatrie din Bucureşti

Virozele şi infecţiile respiratorii au aglomerat spitalele de pediatrie din Bucureşti

Virozele şi infecţiile respiratorii aglomerează spitalele de pediatrie şi lasă cabintele de familie fără vaccin împotriva gripei. La Spitalele Marie Curie şi Grigore Alexandrescu din Bucureşti se prezintă zilnic sute de copii cu febră, tuse, probleme de respiraţie şi afecţiuni digestive.

Virozele şi infecţiile respiratorii au aglomerat spitalele de pediatrie din Bucureşti
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Cristina Ştefan    |    20 Oct 2022   •   19:39

Unii copii fac forme severe, aşa încât necesită internare. Între timp, Institutul Naţional de Sănătatate Publică a confirmat astăzi primul caz de gripă din laborator din acest sezon.

Acest tătic ne-a povestit că de două săptămâni nu îşi duce copiii la grădiniţă pentru că sunt foarte multe cazuri de viroze în clase.

Din acest motiv, spitalele de pediatrie sunt pline de copii cu infecţii respiratorii. La Spitalul Grigore Alexandrescu se prezintă zilnic pste 350 de pacienţi, aproape 30% dintre aceştia sunt cu viroze.

Sezonul gripal de anul acesta este cel mai sever din ultimii doi ani, avertizează medicii.

"În acest an, de când s-a renunţat la mască, au crescut foarte mult, în ultima perioadă numărul de cazuri, de pacienţi cu viroze respiratorii, dar şi cu enterocolite. Pacienţii vin cu rinoree, tuse, dar şi probleme de respirație", a declarat Larisa Chiriac, medic UPU Spitalul Marie Curie.

Anul acesta, vaccinarea împotriva gripei a început luna trecută, însă unii medici de familie se plâng că deja nu mai au seruri. Asta în situația în care a fost confirmat şi primul caz de gripă în laborator, în cazul unui pacient din Sibiu.

"Am primit de două ori câte 50 de doze, aşteptăm să mai primim. Ne dorim foarte tare ca vaccinarea să aibă loc acum. Dacă vine în ianuarie-februarie, oamenii nu mai vor să se mai vaccineze, pentru că eficienţa este mai mică", a spus Rodica Tanasescu, medic de familie.

Ministerul Sănătăţii a acumpărat un milion şi jumătate de vaccinuri împotriva gripei. Până în prezent s-au vaccinat peste 662 de mii de persoane care fac parte din grupele de risc cu serurile date de ministerul Sănătăţii

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close