Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Vitali Klitschko: "Kievul rămâne ținta rușilor. Avem nevoie de mai multe arme"

Vitali Klitschko: "Kievul rămâne ținta rușilor. Avem nevoie de mai multe arme"

Vladimir Putin poate ajunge până în Germania în cazul în care războiul continuă, avertizează primarul Kievului într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Antena 3.

Vitali Klitschko: "Kievul rămâne ținta rușilor. Avem nevoie de mai multe arme"
Sursa foto: Antena 3/ Abaca Press / AA/ABACA
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Iun 2022   •   19:24

Aflat pe câmpul de luptă încă din prima zi a războiului, fostul luptător Vitali Klitschko cere imperativ arme defensive pentru a opri asaltul rușilor, în condițiile în care, spune el, Ucraina luptă pentru întreaga Europă.

"Au distrus infrastructura țării noastre. Din nou, nu e vorba de un război împotriva armatei ucrainene ci împotriva ucrainenilor și, de fapt, a principiilor internaționale și de aceea unitatea formată în jurul Ucrainei este cheia pentru pace și libertate.

Nu doar în țara noastră, ci în lume", a spus Klitschko.

Un compromis nu poate avea loc până când ruşii nu vor părăsi Ucraina, spune primarul Kievului

"Viaţa revine încet la normal, oamenii se întorc acasă, unde este întotdeauna mai bine. Afacerile încep din nou să meargă, viața se reîntoarce așadar la normal dar auzim în fiecare zi sirenele, trebuie să fim pregătiți de un atac, ne adăpostim imediat în buncăre.

Kievul a fost și este încă țintă principală. Kiev este capitala Ucrainei, inima țării noastre și rămâne încă ținta rușilor. Avem nevoie de mai multe arme defensive.

Ucraina a fost întotdeauna o țară pașnică în care trăiesc oameni pașnici. Nu am agresat pe nimeni, dar acum trebuie să ne apărăm.

Avem nevoie de arme grele moderne, arme de apărare pentru că nu știu cât de departe vor ajunge rușii

Dacă rușii au planuri de a-și recăpăta proprietățile Imperiului rus să nu uitați că Polonia, Slovacia, Ţările Baltice și parte din Germania au aparținut imperiului rus, sovietic.

Şi de aceea unitatea este atât de importantă acum. Scopul nostru principal este acela de a opri războiul.

Chiar rușii au pus că trebuie găsite soluții, că trebuie să ajungem la un compromis. Suntem gata să vorbim să discutăm, dar doar după ce și ultimul soldat rus va părăsi teritoriul ucrainian", a spus Vitali Klitschko pentru News Hour with CNN.

 

×
Subiecte în articol: Vitali Klitschko Kiev
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close