Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Volodimir Zelenski, după primul an de război în Ucraina: "Victoria noastră este inevitabilă, avem de partea noastră motivația, prietenii, diplomația"

Volodimir Zelenski, după primul an de război în Ucraina: "Victoria noastră este inevitabilă, avem de partea noastră motivația, prietenii, diplomația"

Președintele ucrainean a susținut la Kiev o conferință de presă cu jurnaliștii, la un an de la momentul declanșării invaziei ruse în Ucraina.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Feb 2023   •   17:36

Mai devreme în cursul zilei, liderul de la Kiev a transmis, într-un mesaj cu ocazia unui eveniment desfășurat la Berlin, că țara sa "poate opri în acest an invazia Rusiei"

"Putem învinge, fiind uniți, cu hotărâre și cu fermitate", a spus el.

În conferința de presă, președintele ucrainean a invitat la un moment de reculegere în memoria jurnaliștilor care și-au pierdut viața în timp ce relatau de pe frontul războiului din Ucraina.

"Mă înclin profund în fața dumneavoastră pentru ceea ce ați relatat despre Ucraina, pentru faptul că lumea nu uită Ucraina și ne ajută. Vă mulțumesc tuturor și vreau să le mulțumesc colegilor dumneavoastră, care, din păcate, nu mai sunt printre noi", a spus el.

Citește și: Planul de pace al Chinei, după primul an de Război în Ucraina

Alte declarații ale președintelui ucrainean, în continuare:

  • Dacă fiecare partener (al Ucrainei) își păstrează cuvântul și respectă termenii agreați, ne apropiem de victorie, victoria va fi inevitabilă
  • Avem toate cele necesare pentru a obține victoria în acest an: motivația, siguranța, prietenii, diplomația. V-ați unit cu toții pentru asta
  • Îmi doresc foarte mult ca fiecare partener să rămână puternic, să rămână unit pentru victoria noastră, pentru că va fi o victorie a valorilor
  • Nicio țară nu poate rezista singură împotriva unui război precum acesta
  • Poate SUA ar putea, dar nu are, din fericire, graniță cu Rusia
  • Știm ce vrea Kremlinul, știm ce vrea Putin
  • Adevărul este de partea noastră

Președintele ucrainean le-a mulțumit tuturor țărilor care au sprijinit Ucraina în ultimul an, inclusiv celor care au votat la reuniunea ONU de ieri seară, unde s-a convenit asupra unei rezoluții prin care se cere Rusiei să părăsească imediat Ucraina.

Indicând apoi țările care și-au exprimat în mică măsură sau deloc sprijinul pentru Ucraina, Zelenski a afirmat că și-ar dori ca America Latină, Africa, China și India să participe la un proces de pace din Ucraina.

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close