Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Prognoza meteo ANM. Mâine vor fi temperaturi de primăvară. Când vine gerul

Prognoza meteo ANM. Mâine vor fi temperaturi de primăvară. Când vine gerul

Ziua de mâine va semăna cu una de primăvară în multe zone din țară. Până la 20 de grade Celsius vor fi la amiază, spun meteorologii.

de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Dec 2022   •   18:58

Potrivit Alinei Şerban, meteorolog ANM, în acest weekend se încălzește semnificativ. Temperaturile vor trece cu mult de 10 grade în condițiile în care la momentul acesta temperaturile normale s-ar opri undeva la 6-7 grade.

Temperaturile vor depăși 10 grade în mare parte a teritoriului. Astăzi deja s-au înregistrat astfel de valori în regiunile intracarpatice, sâmbătă în toată țara, iar duminică cel mai cald va fi în jumătatea estică. 

"Putem vorbi deja de temperaturi maxime ce vor atinge 16-17-18 grade, poate chiar 20 cu totul izolat, în regiunile sud-estice. Şi nopțile vor fi foarte calde pentru această perioadă. Vorbim de temperaturi minime pozitive în toate regiunile. Mai mult decât atât, minime ce nu vor coborî sub 10-11 grade în partea de sud-est a teritoriului, în condițiile în care acestea sunt valori mai mari decât ar trebui să fie maximele la această dată", a spus Alina Şerben la News Hour with CNN.

"Sisteme noroase vor traversa teritoriul țării noastre, vor determina apariția precipitațiilor, de data aceasta sub formă de ploaie, poate chiar și mai însemnate cantitativ în mod deosebit în zonele montane vor depăși 15 20-25 de litri pe metrul pătrat, iar ninsori slabe vor mai fi doar pe crestele cele mai înalte", a mai spus meteorologul ANM.

De luni se răcește brusc și accentuat

Vorbim de o scădere a valorilor termice de 10 și peste 10 grade, astfel încât de la o vreme deosebit de caldă în weekend vom ajunge la o vreme rece.

×
Subiecte în articol: primavara temperaturi vremea prognoza meteo
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close