Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Zeci de copii cu COVID, depistaţi zilnic la Urgenţe

Zeci de copii cu COVID, depistaţi zilnic la Urgenţe

6.789 de cazuri noi au fost înregistrate astăzi, 21 septembrie. 1.043 s-au înregistrat la copii şi adolescenţi. Asta înseamnă că peste 15% din totalul numărului de persoane confirmate în ultimele 24 de ore, se află în categoria de vârstă 0-19 ani, conform datelor oficiale.

Zeci de copii cu COVID, depistaţi zilnic la Urgenţe
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Sep 2021   •   18:49

Sabrina Preda a prezentat datele oficiale care arată cum au evoluat infectările în rândul copiilor.

"Dacă ne uităm la data de 1 septembrie, miercuri, vedem foarte clar. Între vârsta de 0-9 ani au fost confirmate 56 de noi cazuri, iar la 10-19 ani, 111.

Ce se întâmplă însă peste aproape două săptămâni, luni, 13 septemebrie, atunii când începe noul an şcolar.

Vedem în categoria de vârstă 0-9 ani, 96 de noi cazuri, iar la 10-19, 125. După ce copiii s-au întors din vacanţă, au revenit în bănci, au fost testaţi în interiorul şcolilor.

Vedem marţi, astăzi, 21 septembrie, un record de noi cazuri confirmate în ultimele 24 de ore. În categoria de vârstă 0-9 ani, 356 de noi cazuri, iar între 10 şi 19 ani, 687 de noi cazuri", a prezentat Sabrrina Preda, la News Hour With CNN de la Antena 3.

Valul de infectări care a dat peste cap sistemul sanitar începe să se resimă tot mai puternic și în spitalele de pediatrie.

Părinții încep să fie tot mai îngrijorați și își trimit cu teamă copiii la școală.

"Aici la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, toate paturile pentru copiii  infectaţi cu SARS CoV-2 sunt ocupate. Printre cei aflaţi în stare gravă sunt şi doi copii de doar 8 şi 11 luni, care sunt dependenţi de oxigen", a prezentat Cristina Ştefa, reporter Antena 3.

Medicii spun că cei mai mulţi copii dezvoltă forme uşoare şi medii ale bolii, iar tratamentul este perfuzabil.

"În fiecare zi de gardă, sunt depistaţi 10 copii. O parte necesită internare pe secţia COVID. În acest moment, toate locurile sunt plline. Am demarat formalităţile de a transforma încă 15 paturi pentru COVID şi aproape putem pune la dispoziţie încă 10 paturi de ATI COVID", a declarat Raluca Alexandrescu, purtător de cuvânt Spitalul Grigore Alexandrescu.

Valul de infectări care a dat peste cap sistemul sanitar începe să se resimă tot mai puternic și în spitalele de pediatrie. Părinții încep să fie tot mai îngrijorați și își trimit cu teamă copiii la școală.

Institutul Naţional de Sănătate Publică preconizează că, în ritmul actual al îmbolăvirilor, am putea ajunge la peste 15.000 mii de cazuri noi pe zi, la finalul lunii octombrie. 
 

×
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close