Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Criza cerealelor | Zelenski, întâlnire cu ambasadorii G7 în portul din Odesa

Criza cerealelor | Zelenski, întâlnire cu ambasadorii G7 în portul din Odesa

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat în cadrul unei întâlniri în regiuni Odesa cu ambasadorii statelor membre G7 că țara sa este pregătită să reia transporturile de cereale prin Marea Neagră.

Criza cerealelor | Zelenski, întâlnire cu ambasadorii G7 în portul din Odesa
Sursa foto: Twitter/zeit.de
de Alexandra Ionescu    |    29 Iul 2022   •   19:46

Zelenski a mai declarat că așteaptă un semnal de la Națiunile Unite și Turcia pentru a începe transporturile. Un anunț din partea consiliului de securitate al ONU legat de o rută pentru transportul acestor cereale este așteptat din clipă în clipă. 

Nic Robrtson, corespondent CNN a vorbit din Odesa despre pași următori, pentru ca Ucraina să poată trimite cerealele către țările care au nevoie de ele:

”Ceea ce spun ucrainenii în mod foarte clar, dar diplomatic, este că și ei și-au îndeplinit partea din acordul pe cereale cu ONU, ei sunt gata să pornească, vase precum NAVI STAR sunt pline, acest vas este încărcat cu porumb, iar aici în portul Odesa, zeci și zeci de silozuri de cereale sunt încărcate cu cereale, gata să fie urcate pe vapoare, gata să fie exportate în toate țările din lume care au nevoie disperată de mâncarea blocată aici, în Ucraina. 

Mingea pare să se afle acum în terenul Rusiei. 

”Și nu doar navele sunt încărcate cu cereale, sunt zeci și zeci de silozuri ca acestea în port, încărcate complet, cerealele sunt gata să pornească către lume, iar asta spun ucrainenii că vor să facă”.

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close