Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN "Zona este sigură!" | MApN a retras echipele de căutare de la Plauru și a ridicat bucățile de dronă. Localnicii se gândesc să plece din zonă

"Zona este sigură!" | MApN a retras echipele de căutare de la Plauru și a ridicat bucățile de dronă. Localnicii se gândesc să plece din zonă

Echipa Antena 3 CNN a pătruns, miercuri după-amiază, în zona în care specialiștii MApN au căutat și au găsit resturi ce ar putea proveni de la o dronă a Federației Ruse care a căzut pe teritoriul românesc, în apropierea localității tulcene Plauru.

"Zona este sigură!" | MApN a retras echipele de căutare de la Plauru și a ridicat bucățile de dronă. Localnicii se gândesc să plece din zonă
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Cătălina Smereca    |    06 Sep 2023   •   18:27

Jurnaliștii Antena 3 CNN au intrat în zonă după ce echipele MApN au declarat regiunea ca fiind sigură și au ridicat resturile găsite, în vederea analizei de laborator.

"În urmă cu doar câteva minute, toate echipele de aici au fost retrase. Noi ne aflăm în acest moment în pădurea în care au fost găsite aceste bucăți. Echipele s-au retras pentru că au fost ridicate toate rămășițele și spun că în acest moment zona este sigură.

Chiar și așa, primarul din localitate declară că se gândește la relocarea celor 15 persoane care locuiesc în apropierea acestei păduri, pentru că, iată, se poate întâmpla oricând o astfel de situație.

Au fost aici foarte multe echipe de la MApN, foarte mulți polițiști. Practic, toată această zonă a fost încercuită, după ce în această dimineață am avut confirmarea faptului că aici au fost găsite bucăți dintr-un aparat.

Citește și: "Dacă se confirmă că drona aparține Rusiei, situația este inadmisibilă. România este foarte bine apărată!" | Președintele Iohannis, primele declarații după confirmarea oficială a găsirii resturilor unei drone pe teritoriul românesc

Toate aceste bucăți au fost ridicate și în acest moment sunt cercetate într-un laborator de către cei de la MApN, pentru a vedea mai exact dacă este vorba despre o dronă rusească. Ei bine, toate aceste coordonate ne duc exact către locul indicat de către ministrul din Ucraina, exact cum spunea el (e vorba despre ministrul de Externe de la Kiev, care a anunțat în premieră prăbușirea unei drone rusești pe teritoriul românesc, n.r.)

Vorbim despre o zonă cu foarte multă vegetație, foarte aproape de malul Dunării. Acest aparat a căzut, ne spuneau sursele noastre din MApN, însă nu există dovezile unei explozii. 

Acolo au fost găsite doar câteva bucăți și se fac cercetări pentru a se stabili dacă, într-adevăr, a fost o explozie în aer, pentru că la sol nu există astfel de dovezi.

Trebuie spus că vor fi suplimentate toate forțele de ordine în această zonă. Primarul din localitate, care cunoaște foarte bine împrejurimile, spune că va mai merge să caute, pentru că, în opinia sa, mai trebuie făcute cercetări.

Să nu uităm că sunt foarte multe drone care trec deasupra acestei localități de la începutul războiului. Localnicii ne-au spus că sunt speriați de ce se întâmplă aici și că mulți vor pleca, pentru că nu mai suportă să se trezeazcă noapte de noapte într-un zgomot infernal", a transmis corespondentul Antena 3 CNN, Cătălina Smereca.

×
Subiecte în articol: Tulcea Plauru drona MApN Rusia Ucraina
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close