Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Generalul Corneliu Dobriţoiu: "Rusia și-a cam pierdut dinții prin câmpiile Ucrainei"

Generalul Corneliu Dobriţoiu: "Rusia și-a cam pierdut dinții prin câmpiile Ucrainei"

Corneliu Dobriţoiu, fost ministru al Apărării, a comentat la Antena 3 declaraţiile ministrului rus de externe Serghei Lavrov. Oficialul rus consideră că se încearcă transformarea Republicii Moldova într-o "a doua Ucraină".

Generalul Corneliu Dobriţoiu: "Rusia și-a cam pierdut dinții prin câmpiile Ucrainei"
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Preda    |    16 Iun 2022   •   21:58

"Această declarație se încadrează perfect în nota celor anterioare, care toate se evidențiază printr-o agresivitate sporită. Această agresivitate este dată și de faptul că Rusia încă se consideră sau vrea să se impună ca o superputere, însă și-a cam pierdut dinții prin câmpiile Ucrainei, pe acolo, să vedem cu ce va mai mușca.

Ca să ajungă în altă parte trebuie să treacă de Ucraina ori nu poţi să zici "hop" până când nu ai sărit șanțul.

Nu mă uimește nimic. Acest tip de tirade sunt folosite de alți actori de la Moscova ca să se alinieze în bloc-starturi pentru o eventuală succesiune la Kremlin și să demonstreze că sunt bărbați de stat și sunt puternici", a spus fostul ministru al Apărării la Antena 3.

Ar trebui să ne obișnuim cu astfel de retorici agresive, susţine generalul Corneliu Dobriţoiu.

Potrivit acestuia, "dincolo de agresivitatea acestei retorici, pe noi ne presează foarte tare criza economică, criza energetică, inflația".

Lavrov: "Rusia nu este foarte curată. Rusia este ceea ce este. Și nu ne este rușine să arătăm cine suntem"

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov consideră că se încearcă transformarea Republicii Moldova într-o "a doua Ucraină", iar acest lucru este evident din abordarea "consumeristă" a actualei conduceri a ţării, relatează joi agenţia oficială de presă rusă TASS.

"Desigur, ei încearcă clar să transforme Moldova într-o a doua Ucraină", a declarat el joi într-un interviu acordat canalului NTV.

"O astfel de abordare consumeristă din partea actualei conduceri moldoveneşti este foarte, foarte revelatoare. Atunci când ei spun: ''Să începem acum aderarea la Uniunea Europeană, apoi vom vedea ce ne promit acolo, iar apoi poate vom decide dacă rămânem în Comunitatea Statelor Independente'', precum şi alte declaraţii", a explicat şeful diplomaţiei ruse, numind această abordare "cerşit". 


 

×
Subiecte în articol: Corneliu Dobritoiu Rusia
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close