Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Ecaterina Andronescu a reacţionat după tragedia de la Timişoara. Una dintre substanțele ucigașe rezistă 80 de zile!

Ecaterina Andronescu a reacţionat după tragedia de la Timişoara. Una dintre substanțele ucigașe rezistă 80 de zile!

Ecaterina Andronescu a reacţionat după tragedia de la Timişoara. Una dintre substanțele ucigașe rezistă 80 de zile!
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    18 Noi 2019   •   19:58

Ecaterina Andronescu a reacţionat după tragedia de la Timişoara, unde doi copii şi un adult şi-au pierdut viaţa după ce s-au intoxicat.

Fostul ministru al Educaţiei, profesor de chimie la bază, a spus că există posibilitatea ca angajaţii firmei de deratizare să nu fi ştiut cât de nocive sunt substanţele folosite. 

„Fără îndoială că sunt substanţe toxice, nu există rezerve din acest punct de vedere. Mai mult decât atât, cipermetrina rezistă cam 80 de zile, atât durează toxicitatea ei. Ca urmare, cei care au procedat la deratizarea de acolo ar fi trebuit să comunice cu populaţia şi să îi avertizeze. Sunt toxice pentru toată lumea, dar mai ales pentru copii, care sunt mai sensibili”, a spus Ecaterina Andronescu.

„Ştiţi care este drama? Eu cred că cei care dau substanţa la faţa locului, nici ei nu ştiu prea bine ce folosesc. Ar trebui să fie instruiţi şi să spună şi oamenilor. Aceste substanţe sunt foarte toxice. Ei purtau mască, foarte bine, dar trebuiau să îi anunţe şi pe oameni să se protejeze”, a mai declarat fostul ministru al Educaţiei, luni seară, la Antena 3.

Poliţia Timiş a deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă în cazul deratizării dintr-un bloc din Timişoara, de pe strada Mioriţei, în urma căreia trei persoane au decedat şi mai mulţi adulţi şi copii au ajuns la spital.

Citiți și: 

Ministerul Sănătăţii a demarat o anchetă privind cazul de la Timişoara

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close