Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Radu Tudor: Germania, mesaj de sprijin pentru România în criza de la granița ruso-ucraineană

Radu Tudor: Germania, mesaj de sprijin pentru România în criza de la granița ruso-ucraineană

Ambasadorul Germaniei la București, Peer Gebauer, afirmă că țara sa "se poziționează în continuare ferm alături de România", în contextul situației actuale de securitate.

Radu Tudor: Germania, mesaj de sprijin pentru România în criza de la granița ruso-ucraineană
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Ian 2022   •   20:50

Într-un mesaj al reprezentanței diplomatice trimis miercuri și menționat de Radu Tudor în emisiunea "Punctul de Întâlnire", ambasadorul menționează că, de la mijlocul lunii februarie, Forțele aeriene germane (Luftwaffe) vor participa cu avioane Eurofighter şi soldați la misiunile de poliție aeriană în zona de sud a NATO (Enhanced Air Policing South).

"Împreună cu Italia, asigurăm securitatea spațiului aerian al NATO, ca parteneri de încredere, cu o contribuție vizibilă și de înaltă calitate. Aceasta reprezintă un semn clar al solidarității transatlantice şi europene", arată Peer Gebauer.

Ambasadorul Germaniei la București: "Nu putem da ceasul înapoi cu 25 de ani"

Potrivit acestuia, "solicitările privind retragerea trupelor NATO din România și revenirea la situația din anul 1997 trebuie respinse cu fermitate".

"Nu putem da ceasul înapoi cu 25 de ani. Apartenența României la NATO reprezintă o realizare esențială şi nu poate fi pusă la îndoială de către terți.

Suntem foarte îngrijorați de situația actuală în regiune. Atitudinea Rusiei nu reprezintă doar o amenințare la adresa Ucrainei, ci afectează securitatea întregii Europe.

Ambasadorul Germaniei la București: "O nouă încălcare a suveranității Ucrainei va atrage un răspuns ferm și comun"

De aceea, o nouă încălcare a suveranității Ucrainei ar atrage după sine un răspuns european ferm și comun", precizează Peer Gebauer.

Într-o altă evoluție a situației legată de criza dintre Rusia și Occident, ambasada americană la Kiev le-a cerut, miercuri, cetățenilor SUA să se pregătească "imediat" de plecare din Ucraina.

Misiunea diplomatică americană apreciază că situația de securitate în Ucraina este "imprevizibilă", din cauza unei acțiuni militare a Rusiei.

Situația se poate deteriora rapid, se arată într-un anunț postat pe site-ul ambasadei americane din Kiev.

Acest mesaj a fost dublat ulterior de un anunț făcut în acest sens de secretarul de stat american, Antony Blinken.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close