Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Guvernul a adoptat schema prin care alocă 500 de milioane de euro pentru construirea unor grădinițe cu profil sportiv

Guvernul a adoptat schema prin care alocă 500 de milioane de euro pentru construirea unor grădinițe cu profil sportiv

Guvernul a adoptat schema prin care alocă 500 de milioane de euro pentru construirea unor grădinițe cu profil sportiv
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    30 Ian 2019   •   20:11

Guvernul a stabilit astăzi, printr-un Memorandum, instituirea schemei de minimis privind Programul „gROwth - investim în copii, investim în viitor”, prin care va susţine construirea, amenajarea şi dotarea a 1000 de grădiniţe cu profil sportiv.

Schema de ajutor, cu un buget total de 500 de milioane de euro, are caracter multianual şi se derulează până la 31 decembrie 2020, cu posibilitatea de prelungire în raport cu reglementările europene.

Finanţarea va începe în acest an şi va fi inclusă în bugetul pentru 2019. Se pot emite acorduri pentru finanţare până la sfârşitul anului viitor, în limita creditelor de angajament aprobate anual prin legea bugetului de stat pentru acest program, iar plata ajutorului de stat se efectuează în perioada 2019-2022.

Sprijinul va consta, în principal, în ajutor de minimis de până la 500.000 euro din cheltuielile eligibile, pentru construcţia şi/sau înfiinţarea, amenajarea şi dotarea grădiniţelor cu profil sportiv. Acest ajutor va fi plătit investitorului după terminarea lucrărilor şi obţinerea autorizaţiei de funcţionare provizorie de la Ministerul Educaţiei Naţionale. 

×
Subiecte în articol: gradinite guvern Punctul de întâlnire
Parteneri
Aproape jumătate din miniştrii lui Marcel Ciolacu ar putea să plece din Guvern 
x close