Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Valeriu Gheorghiţă dă asigurări: Vaccinurile actuale, bune şi împotriva Omicron

Valeriu Gheorghiţă dă asigurări: Vaccinurile actuale, bune şi împotriva Omicron

În momentul de faţă nu este nevoie de vaccinuri specifice unor variante pentru combaterea variantei Omicron a coronavirusului.

Valeriu Gheorghiţă dă asigurări: Vaccinurile actuale, bune şi împotriva Omicron
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    16 Dec 2021   •   20:42

Varianta Omicron a afectat deja zeci de ţări, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că aceasta se răspândeşte într-un ritm fără precedent.

"Varianta Omicron ocoleşte răspunsul imun obţinut după vaccinarea cu primele două doze sau după trecerea prin boală. Însă vestea cea mai bună este că administrarea dozei de booster restabileşte eficienţa la valorile comparative cu eficienţa pe care aceste vaccinuri o au faţă de variantele anterioare", a declarat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, joi seară, la Antena 3.

"Din punctul nostru de vedere, foarte probabil că în perioada următoare vom vorbi de redefinirea unei scheme complete de vaccinare împotriva COVID-19, două doze la interval de 21 de zile sau 28 de zile, şi o doză de booster după minim şase luni.

Aceasta foarte probabil că va fi o schemă de vaccinare considerată completă care va asigura o protecţie superioară, optimă, pentru toate potenţialele variante circulante şi cele care deja circulă, dar şi pentru eventualele variante virale care vor circula de aici înainte.

E aproape clar că aici se va ajunge, la redefinirea schemei complete de vaccinare", a mai spus Valeriu Gheorghiţă, joi seară, la Antena 3.

Coodonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiță spune că, având în vedere cât de contagioasă este varianta Omicron a coronavirusului, este puțin probabil ca, cel puțin în zonele cu densitate mare a populației, să fie persoane care să nu intre în contact cu acest virus.

Dr. Voichiţa Lăzureanu, despre vaccinul împotriva Omicron. Când va putea fi disponibil

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close