Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Alexandru Ciuncan, despre asigurarea locuințelor în caz de dezastru, în România: "Doar una din cinci locuințe este asigurată"

Alexandru Ciuncan, despre asigurarea locuințelor în caz de dezastru, în România: "Doar una din cinci locuințe este asigurată"

Alexandru Ciuncan, Directorul General al Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), a fost prezent la Conferința națională ”EȘTI SIGUR, NU EȘTI SINGUR – Asigurarea imobilelor, singura protecție în fața riscului seismic“ organizată de postul de televiziune ANTENA 3 CNN, unde a vorbit despre motivele pentru care românii nu își asigură locuințele deși se tem de cutremure și incendii.

Alexandru Ciuncan, despre asigurarea locuințelor în caz de dezastru, în România: "Doar una din cinci locuințe este asigurată"
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Feb 2024   •   11:05

"Este important de știut că nu suntem singuri în fața dezastrelor. În acest moment, dacă ne uităm la asigurările de locuințe, doar una din cinci locuințe este asigurată. Există o tendință de creștere în intereselor românilor, o vedem, însă nu este suficient. 

Atunci când vorbim despre asigurările de locuințe, vorbim despre ce putem face pentru a nu rămâne fără un acoperiș deasupra capului. A existat un interes sporit al românilor pentru asigurarea locuințelor după cutremurele din Turcia.

Acum, un an mai târziu, aceste subiecte nu mai sunt în agendă", a declarat Alexandru Ciuncan. 

Acesta a enumerat și câteva motive pentru ca românii nu își asigură locuințele. Printre acestea se regăsesc: lipsa de informare, educația financiară, neîncrederea, cultura balcanică care spune mereu: "nouă nu ni se poate întâmpla". 

"Cu siguranță, toate discuțiile legate de asigurarea obligatorie RCA se duc și peste sectorul asigurărilor de locuințe. Putem să vă spunem că vorbim despre o industrie care funcționează, care oferă despăgubiri. 

53% dintre români se tem de cutremure și 51% se tem de incendii, astfel spus noi conștientizăm aceste riscuri, dar întrebarea este ce putem face pentru a le gestiona", a mai precizat Alexandru Ciuncan.  

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close