Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Anii Drumeţiei, aplicaţia care îi ajută pe turişti cu informaţii despre 50 de trasee din Sibiu

Anii Drumeţiei, aplicaţia care îi ajută pe turişti cu informaţii despre 50 de trasee din Sibiu

Drumețiile nu se mai fac cu harta în mână, ci cu telefonul mobil. Turiștii care plănuiesc să parcurgă traseele montane din județul Sibiu au la dispoziție o aplicație. Prin intermediul acesteia, traseele pot fi planificate în cel mai mic detaliu, iar utilizatorii sunt atenționați atunci când se abat de la drum. Astfel este aproape imposibil pentru turiști să se piardă.

Anii Drumeţiei, aplicaţia care îi ajută pe turişti cu informaţii despre 50 de trasee din Sibiu
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Aug 2022   •   13:42

Aplicația denumită "Anii Drumeției" a fost dezvoltată de Consiliul Județean Sibiu și este dedicată pasionaților de drumeții. Utilizatorii au la dispoziție 50 de trasee din Munții Făgăraș, Munții Cindrel și Defileul Oltului care pot fi parcurse pe jos, cu bicicleta sau chiar călare. Aplicația oferă informații detaliate despre fiecare traseu, inclusiv despre gradul de dificultate, și se asigură că turiștii urmează drumul stabilit.

Totodată, utilizatorii au posibilitatea să afle ce vârfuri montane se află în proximitate atunci când pornesc la drum. Aplicația este, de asemenea, actualizată zilnic cu informații legate de evenimentele din apropiere.

''Lansăm un instrument suport pentru cei care vin să petreacă în mijlocul naturii, o aplicație în care găsesc toate informațiile referitoare la trasee, la produsele locale pe care le pot consumă, la evenimentele care se desfășoară, practic o experiență completă poate fi gustată de orice turist vine în Sibiu și accesează această aplicație'', a explicat, pentru Antena 3, Daniela Câmpean, președinte CJ Sibiu.

Aplicația are și o funcție asemănătoare cu cele folosite de șoferi în trafic. Mai exact, fiecare utilizator poate să raporteze problemele descoperite pe traseu, cum ar fi deteriorarea drumului sau apariția unor obstacole neprevăzute.

×
Subiecte în articol: Anii Drumeției aplicatie turisti Sibiu trasee
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close