Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Constantin Toma, primarul Municipiului Buzău, despre beneficiile sistemului Kaizen: "Certificat de urbanism eliberat în doar patru zile"

Constantin Toma, primarul Municipiului Buzău, despre beneficiile sistemului Kaizen: "Certificat de urbanism eliberat în doar patru zile"

Constantin Toma, primarul Municipiului Buzău a vorbit în cadrul conferinţei "Mai puțini birocrați, mai puține hârtii, maximă eficiență despre optimizarea", organizată de România Inteligentă, despre optimizarea eliberării documentelor de către instituţia pe care o conduce.

Constantin Toma, primarul Municipiului Buzău, despre beneficiile sistemului Kaizen: "Certificat de urbanism eliberat în doar patru zile"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ştefan Petrică    |    08 Dec 2022   •   12:02

Datorită noului sistem introdus în Primăria din Buzău, "o cerere este aprobată într-o singură zi", spune Constantin Toma, primarul Municipiului Buzău.

"Pentru un certificat de urbanism lucrau 17 persoane, timpul de răspuns era cu mult peste 30 de zile, dar după implementarea sistemului de management  Kaizen am ajuns la patru persoane", a declarat Constantin Toma.

Implementarea a fost foarte grea și în continuare este grea, tot acest proces este greu pentru că presupune niște schimbări de paradigme în mentalul publicului care nu înțelege de ce trebuie sa facă performanță.

"Cea mai des expresie folosită în perioada de început era: "Dacă mie îmi dă voie legea să dau acest document în 30 de zile, de ce să îl dau mai repede?".

Mai puțini birocrați, mai puține hârtii, maximă eficiență| Conferinţă naţională “România Inteligentă”

Mai puțini birocrați, mai puține hârtii, maximă eficiență| Conferinţă naţională “România Inteligentă” Este necesar Managementul Performant în Administrația Publică din România? Totul despre implementarea cu succes în administrația Municipiului Buzău a metodei Kaizen de management al îmbunătățirii continue. Participă reprezentanți ai Primăriei Municipiului Buzău, Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Secretariatului General al Guvernului, Comisiilor de specialitate din Senat și Camera Deputaților, Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, Institutului Național de Administrație și reprezentanți și studenți / masteranzi ai universitaților cu programe de studii în administrație publică.

Publicată de Antena 3 pe Miercuri, 7 decembrie 2022

Acesta este un termen maximal, iar un certificat de urbanism se poate elibera în maxim patru zile.

Intrebată dacă este ceva ce nu a ieşit bine în acest proiect, Simona Săvulescu, Director General Compania de Apă Buzău a spus: 

"Nu aş putea să spun că aş fi putut face ceva mai bine, pentru că noi, Primăria Buzău, am avut de la început îndeplinită principala condiție pentru succes.

"Domnul primar știa ce beneficii şi ce rezultate se obțin prin aplicarea acestor metode. A fost o determinare şi tenacitate de a învinge obstacolele fără de care nu ai cum sa nu ai succes", a precizat Simona Săvulescu.

[GAL layout="5"]

Julien Bratu conduce Insitutul Kaizen din România şi a povestit în cadrul emisiunii România Inteligentă, în ce constă acest sistem.

"Kaizen este un cuvânt folosit în lumea industrială, în servicii, este dificil de implementat, dar cu siguranţă aduce rezultate bune", a precizat Julien Bratu. 

“Managementul Kaizen este atunci când te afli în afara zonei de confort si vrei sa obții o performantă mai buna”, a mai spus Julien.

Antena 3 CNN şi cotidianul naţional Jurnalul, prin platforma România Inteligentă, au organizat Conferinţa Naţională "Mai puțini birocrați, mai puține hârtii, maximă eficiență | Implementarea cu succes în administrația Municipiului Buzău a metodei Kaizen de management al îmbunătățirii continue".

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close