Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă ICI D-Services, prima piaţă instituţională de NFT din România

ICI D-Services, prima piaţă instituţională de NFT din România

Pas urias pentru piaţa de NFT-uri din România. Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică a lansat la Paris, la conferinţa X-Day, programul ICI D|SERVICES, o platformă unde oamenii şi instituţiile şi entităţile guvernamentale pot avea acces la digitalizare.

ICI D-Services, prima piaţă instituţională de NFT din România
Sursa foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    11 Noi 2022   •   17:14

Aceasta se bazează pe tehnologia Blockchain şi Web3, iar în perioada următoare din plaftormă vor putea fi cumpărate două colectii cu NFT-uri de la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi Agerpres.

Directorul general al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică, Adrian Vevera spune cpă proiectul a fost realizat după un an de cercetare şi a fost dezvoltat cu cei de la Elrond Network. ICI D|SERVICES este practic prima piaţă instituţională descentralizată de NFT din România în care oamenii şi instituţiile pot vinde şi cumpăra active digitale.

Una dintre primele colecţii care vor apărea în platformă aparţine Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES si se numește "Amintiri din Sinele viitor". Aceasta conţine 4,5 milioane de fotografii, multe dintre ele cu relevanţă istorică.

De asemenea, Comitetul Olimpic Sportic Român vrea să sărbătorească 100 de ani de la prima participare a unei echipe a României la Olimpiadă şi va aduce în platforma digitală o colecţie sportivă intitulată "Cercul generaţional - De la Paris 1924 la Paris 2024". Prin aceste fotografii, COSR îşi doreşte să pună în valoare istoria prezenţei României la Jocurile Olimpice.

Tehnologiile Blockchain şi Web3 care stau la baza platformei ICI D|SERVICES pot fi aplicate cu real succes şi în domenii precum asigurările, educaţia, sănătatea sau industria biletelor şi pot face ca oamenii să beneficieze de servicii superioare din partea instituţiilor şi administraţiei publice.

×
Subiecte în articol: România Inteligentă nft
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close