Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Internetul lui Elon Musk a fost activat în România. Ce viteză are și cât costă un abonament la Starlink

Internetul lui Elon Musk a fost activat în România. Ce viteză are și cât costă un abonament la Starlink

Serviciile de internet furnizate cu ajutorul sateliților lansați de Elon Musk au devenit funcționale și în România. 

Internetul lui Elon Musk a fost activat în România. Ce viteză are și cât costă un abonament la Starlink
Sursa foto: colaj Getty Images/Antena 3
de Georgiana Adam    |    22 Apr 2022   •   10:14

Constelația a fost activată mai repede în Europa de Est pe fondul izbucnirii războiului în Ucraina, pentru a ajuta populația și autoritățile să păstreze accesul la internet în cazul în care infrastructura clasică de comunicații ar fi fost distrusă. 

Printr-un asemenea echipament, format dintr-o antenă, un router și o aplicație mobilă, internetul este preluat direct din constelația de sateliți de la Space X, compania spațială a lui Elon Musk. 

În acest fel sunt înlocuite conexiunile prin metodele standard precum fibra optică, antenele 4G și 5G sau cablurile de rețea.

Poate unul dintre cele mai importante avantaje ale sateliților este că pot asigura conexiune la internet de mare viteză acolo unde serviciile tradiționale nu pot ajunge.

Serviciul a fost anunțat încă de anul trecut în România, iar cei interesați au avut chiar posibilitatea să plaseze precomenzi. Pentru țara noastră, Starlink promite viteze de până la 250 Mbps.

”Noi folosim în activitatea noastră profesională astfel de conexiuni. Avem uneori de lucru în zone offroad, în pădure, unde nu avem alte opțiuni de internet, așa că am zis că oricât ar costa trebuie să încercăm soluția asta și după aceea să ne dăm cu părerea”, spune Andrei Drăgan, antreprenor.

Echipamentul care asigură accesul la internetul prin sateliți costă 500 de euro, iar abonamentul standard lunar este de 100 de euro.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close