Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Prima şcoală inteligentă dintr-o comunitate vulnerabilă

Prima şcoală inteligentă dintr-o comunitate vulnerabilă

Prima școală inteligentă dintr-o comunitate vulnerabilă a fost inaugurată în localitatea sibiană Valchid. Peste 160 de copii care provin de medii defavorizate învață acum într-un spațiu ultramodern, dotat cu echipamente de ultimă generație care se regăsesc în cele mai bune unități de învățământ din occident.

Prima şcoală inteligentă dintr-o comunitate vulnerabilă
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Oct 2022   •   18:43

Prin acest proiect se dorește ca școala să devină mult mai atractivă pentru acești elevi.

Școala recent inaugurată din localitatea Valchid, județul Sibiu, are tablete, laptopuri, table smart, sisteme de sonorizare, dar și de supraveghere video.

"Clasa smart are si proiector şi tabla inteligentă şi avem şi acest buton care ne ajută cu iluminatul şi căldura şi pentru a folosi tabla interactivă vom apăsa acest buton şi automat luminile se vor stinge şi vor ajunge la un nivel optim pentru ca cei mici să vadă proiectorul şi tabla", a spus Ioana Popa, învăţătoare.

Elevii au fost încântați de tehnologia adusă în școală, deoarece lecțiile sunt mai interactive.

"Orele într-o scoală smart sperăm că vor fi mult mai atractive, cu activități interactive pentru cei mici ,care percep totul ca o joacă, dar va fi o activitate educativă", a mai adăugat învăţătoarea.

Unitatea de învățământ are și un sistem de siguranță care detectază inundațiile, iar apa se oprește automat în toată clădirea.

"Există baterii cu senzori care pornesc apa automat. În spatele nostru este un senzor care detectează inundația, iar apa se opreşte automat în toată clădirea", soune Nicolae Lazăr, primar comuna Hoghilag.

Specialiștii în educație consideră că abandonul școlar ar fi mult mai scăzut, dacă astfel de școli s-ar regăsit și în alte comunități defavorizate.

Şcoala a costat 800 de mii de lei şi a fost construită în locul vechii unități de învățământ, care până în urmă cu doi ani avea toaleta în curte.

Investiția a fost realizată cu bani proveniți din fonduri europene şi guvernamentale, dar şi din sponsorizări.
 

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close