Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Primul oraş din România cu o rată a reciclării deșeurilor municipale de 60%

Primul oraş din România cu o rată a reciclării deșeurilor municipale de 60%

S-a lansat primul mini-serial documentar despre sustenabilitate în România. 

Primul oraş din România cu o rată a reciclării deșeurilor municipale de 60%
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    20 Oct 2023   •   12:39

Platforma Romania Unfolds urmărește, prin mini-seria de documentare video, povești din comunități autohtone, în care cheia rezolvării provocărilor locale are la bază o soluție sustenabilă. 

Seria debutează cu povestea oraşului Târgu Lăpuș din Maramureş, primul care a atins un obiectiv de reciclare a deșeurilor municipale de aproape 60%.

Poveștile din primul episod ne arată perspectivele autentice ale locuitorilor din Târgu Lăpuș, care au ajuns pe primul loc din țară cu o rată a reciclării de 60%, având în vedere că media României este de 13%. 

Această inițiativă din Maramureș arată cum reciclarea poate transforma întregul oraș și poate unii oameni în direcția unui viitor mai durabil.

Episodul prezintă totodată soluţiile ingenioase ale primei comunități din România de tip cooperatist, care furnizează energie din surse 100% regenerabile. 

Cooperativa produce energie electrică verde, iar membrii săi investesc în proiecte de panouri solare, sisteme geotermale sau eoliene. 

Obiectivul acestei documentări este de a promova comunități care inspiră prin rezolvările găsite la obstacolele pe care le-au întâmpinat în demersul dezvoltării sustenabile urbane.

Următoarele cinci episoade vor surprinde și alte aspecte pliate pe obiectivele de dezvoltare durabilă ale Organizației Națiunilor Unite: reducerea inegalităților sociale, producție și consum responsabile, inovație în industrie și infrastructură și apă curată.

×
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close