Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Românii pot obţine mai uşor finanţare pentru panourile solare | Anunţul AFM

Românii pot obţine mai uşor finanţare pentru panourile solare | Anunţul AFM

Programul Casa Verde Fotovoltaice devine mai accesibil pentru români. Procedura de finanțare a instalării panourilor fotovoltaice va fi simplificată. Anunțul Președintelui Administrației Fondului pentru Mediu.

Românii pot obţine mai uşor finanţare pentru panourile solare | Anunţul AFM
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Popovici    |    20 Mai 2022   •   16:48

Președintele Administrației Fondului pentru Mediu a anunțat că, acum, lucrurile vor merge mult mai rapid deoarece instalatorii se vor ocupa atât de evaluarea proiectului cât și de instalarea panourilor.

Programul care presupune acordarea unei finanțări în valoare de 20.000 de lei celor care vor să devină prosumatori, adică să-și producă singuri energia electrică, va porni în luna iunie. "Facem modificări asupra ghidului de finanțare pentru ușurarea programului şi în același timp datorită modificărilor pe care le facem pentru ghidul va trebui modificată şi aplicația informatică noi estimam într-un maxim de 2 săptămâni noua variantă de ghid va fi publicată şi pentru dezbatere publică şi va începe procesul de evaluare.

Prin modificarea ghidului de finanțare estimam ca lucrurile vor merge extrem de rapid deoarece instalatorii vor face ei singuri evaluarea şi vor monta. În același timp AFM-ul asumându-si un termen de 30 de zile pentru plată după ce vom primi documentele de recepție finală.

Estimez că undeva în luna iunie va porni programul cu noua metodologie şi după ce programul va porni ţine de instalatori cât de repede vor reuși să instaleze panourile pentru fiecare gospodărie în parte.

Sunt peste 44 de mii de cereri depuse. Suntem într-o procedura de externalizare a evaluării, suntem în curs cu aceasta procedură şi imediat după ce vom publica noua metodologie din noul ghid lucrurile vor merge mai repede.

Toate cererile care au fost depuse indiferent, si vor fi declarate elgibile, AFM ul le va finanța chiar daca va depăși puțin bugetul alocat. Noi am mers pe o contractare de 150%, vom finanța toate cererile care au fost depuse", a spus Laurenţiu Neculaescu, preşedintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) la emisiunea România Inteligentă de la Antena 3.  

×
Parteneri
O nouă zi liberă pentru români. Ce trebuie să facă salariaţii
x close