Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Republica Moldova va fi modelul României pentru digitalizarea instituțiilor statului. Sebastian Burduja anunță că moldovenii sunt la ani lumină în fața noastră

Republica Moldova va fi modelul României pentru digitalizarea instituțiilor statului. Sebastian Burduja anunță că moldovenii sunt la ani lumină în fața noastră

Republica Moldova este la ani lumină distanță în ceea ce privește digitalizarea instituțiilor statului, a declarat Ministrul Digitalizării. Sebastian Burduja a ajuns la această concluzie după o vizită de lucru peste Prut și a anunțat că Republica Moldova ne va pune la dispoziţie gratuit soluţiile pe care le-au găsit în ultimul deceniu. 

Republica Moldova va fi modelul României pentru digitalizarea instituțiilor statului. Sebastian Burduja anunță că moldovenii sunt la ani lumină în fața noastră
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    19 Aug 2022   •   18:13

Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a anunțat că Republica Moldova va oferi României un model pentru digitalizare.

În Republica Moldova aproape orice serviciu public este disponibil online, de la înmatrioculări, până la plata impozitelor. Totodată, cetățenii sunt informați prin SMS, dar și alte platforme de comunicare, atunci când Serviciul Fiscal de Stat le accesează datele.

Ministrul Digitalizarii a explicat că a fost preluat acest model pentru Cloud-ul Guvernamental al României, pentru a ști cu exactitate momentul în care o instituție accesează datele și motivul pentru ca o fac.

Toate acestea au fost posibile în Republica Moldova printr-un program al Băncii Mondiale ce a fost implementat în 10 ani.

×
Subiecte în articol: digitalizare institutii Sebastian Burduja
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close