Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Roboţii vin în ajutorul antreprenorilor români. Prototipurile create pentru IMM-uri și organizațiile din sectorul public

Roboţii vin în ajutorul antreprenorilor români. Prototipurile create pentru IMM-uri și organizațiile din sectorul public

Roboţii vin în ajutorul antreprenorilor din România. Datorită tehnologiei care avansează pe zi ce trece, inteligenţa artificială a evoluat, iar roboţii pot îndeplini acum diferite sarcini şi pot interacţiona cu oamenii.

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Noi 2022   •   17:19

Roboții pot deveni chiar anagajaţi eficienţi în cadrul companiilor, indiferent de domeniu. Roboţii au fost prezentanţi în cadrul evenimentului Transilvania Digital Innovation Hub, organizat la Cluj-Napoca, dedicat IMM-uri și organizațiilor din sectorul public.

România ocupă ultimul loc din Europa când vine vorba despre digitalizarea IMM-urilor, motiv pentru care în cadrul evenimentului de la Cluj-Napoca au fost prezentate soluţii inteligente pentru transformarea digitală. Printre acestea se numără şi inteligenţa artificială, mai exact roboţii.

"Numele lui este Escu. Este o stație de recepție mobilă, poate fi integrat în diferite firme și situații, se descurcă pe partea de integrare socială și comunicare cu oamenii, poate să preia sarcini repetitive, poate fi recepționer la un hotel, MC, poate ține evenimente, poate urca pe scenă să joace într-o piesă de teatru și alte activități ce nu țin de partea de mobilitate.

El poate să scaneze coduri QR, să te îndrume pe ruta pe care trebuie să te duci, poate elibera bon, poze", povestește Negoiță Cosmin, programator.

"Cățelul bionic e folosit pentru aplicații greu accesibile omului. Îl folosesc în agricultură. El trece pe sub culturi, de exemplu viță de vie, și poate să găsească boli cu până la o săptămână înainte să fie vizibile ochiului uman.", a mai precizat programatorul.

Proiectul Transilvania Digital Innovation Hub vine în sprijinul întreprinderilor mici și mijlocii și a autorităților publice locale care vor să înţeleagă procesul de digitalizate şi au nevoie de un ghid.

Proiectul este cofinanțat de către Comisia Europeană prin Programul Europa Digitală.

×
Subiecte în articol: roboții antreprenori romani prototipuri IMM
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close