Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Românii, codaşii Europei la asigurări. Un cutremur ar putea produce pagube de 10 miliarde de euro

Românii, codaşii Europei la asigurări. Un cutremur ar putea produce pagube de 10 miliarde de euro

România este pe ultimul loc în Europa în clasamentul asigurărilor de locuinţe. Specialiştii spun că situţia este una greavă în contextul în care un seism similar celui din 1977 ar produce pagube de peste 10 miliarde de euro. Datele vin în contextul în care au trecut 47 de ani de cutremurul din 1977, iar românii par să nu fi înţeles riscul unui cutremur major. Specialişti din toate domeniile conexe au discutat în cadrul conferinţei organizate de Antena 3 CNN - Eşti sigur, NU eşti singur!

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Feb 2024   •   12:06

În cadrul unei catastrofe naturale, nu s-ar putea descurca singuri din punct de vedere financiar. Dar nici statul român nu ar putea face faţă, chiar dacă de-a lungul anilor au avut loc mai multe catastrofe, foarte mulţi proprietari nu au încheiat o asigurare a locuinței, deşi este obligatorie. 

"Dacă ne uităm la asigurările de locuințe, doar una din cinci este asigurată. Gradul de cuprinde în asigurare este de 20%", a declarat Alexandru Ciuncan, director general UNSAR. 

"Nu avem suficientă grijă fața de casele noastre. Fără o asigurare financiară, în cazul unui eveniment major, nu ne putem descurca nici ca indivizi, nici ca comunităţi. Vor fi grave probleme dacă va avea loc un amplu eveniment de anvergura celui din 1977", a declarat Nicoleta Radu, director general PAID. 

Specialiștii spun că pierderile aduse de un astfel de eveniment este de zece miliarde de euro doar pentru imobilele care vor fi afectate.  

Conferința națională ”EȘTI SIGUR, NU EȘTI SINGUR – Asigurarea imobilelor, singura protecție în fața riscului seismic“, a fost organizată de Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close