Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Vasile Cârstea, director Depogaz: "Avem 85% din rezervoare de gaz pline. Suntem pregătiți să facem față iernii"

Vasile Cârstea, director Depogaz: "Avem 85% din rezervoare de gaz pline. Suntem pregătiți să facem față iernii"

Vasile Cârstea, director Depogaz Ploiești, a explicat cum s-a pregătit compania pe care o conduce pentru iarna care va veni.

Vasile Cârstea, director Depogaz: "Avem 85% din rezervoare de gaz pline. Suntem pregătiți să facem față iernii"
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Sep 2022   •   11:48

Veștile nu sunt deloc bune când vine vorba de prețurile la gaz sau la energie electrică, însă Vasile Cârstea asigură că Depogaz este într-o continuă dezvoltare și că va produce cât este nevoie pentru ca România să nu sufere de frig. 

"Suntem pregătiți sa facem față tuturor provocărilor pe piața energetică în această iarnă. Noi avem 85% din rezervoare de gaz pline. Vom ajunge la 94% depozite pline până la 1 noiembrie.

Așa cum am avut și în 2016-2017, când era un plus de producție în piață. Atunci nu s-au folosit pentru că nu s-a cerut folosirea întregii cantități.

Depogaz este într-o perpetuă dezvoltare,  avem proiecte de dezvoltare care duc la creșterea de înmagazinare de la 3 miliarde la 4.2 miliarde în 2025-2026.

Și capacitatea de extracție pe care toată piața o cere va ajunge undeva în 2025", spune Vasile Cârstea, Director General Depogaz Ploiești, în cadrul conferinţei Rezerve de energie pentru iarnă şi resurse de independenţă energetică.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close