Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Totul despre abdominoplastie. Când apelăm la intervenţia chirurgicală de îndepărtare a excesului de piele

Totul despre abdominoplastie. Când apelăm la intervenţia chirurgicală de îndepărtare a excesului de piele

Există situații în care decidem să ținem o dietă care să ne ajute să scăpăm de multe kilograme, dar totuși, ce facem cu pielea lăsată după o astfel de situație? Doctor Nico Ferariu, specialist în chirurgie estetică, ne spune ce este de făcut.

Totul despre abdominoplastie. Când apelăm la intervenţia chirurgicală de îndepărtare a excesului de piele
de Andreea Cigolea    |    16 Iun 2022   •   11:06

Așadar, doamna doctor, dacă slăbim foarte mult și rămânem cu piele în exces, ce putem face ca să scăpăm de ea totuşi și să ne simțim un pic mai bine în pielea noastră?

Dr. Nico FerariuAșteptăm o perioadă, astfel încât kilogramele noastre să fie stabile, să avem o greutate stabilă. Minim 3 luni, timp în care de obicei, dacă suntem mai tineri și o parte din piele se mai strânge. Dacă vorbim de scăderi ponderale de 30-40 kg, am avut și pacienți care au slăbit mai mult de 60 kg!, atunci cu siguranță vorbim despre un exces de piele. Exces de piele care este îndepărtat chirurgical.

Deci în ce situații vorbim despre acest exces de piele? De la câte kilograme în jos, dacă pot să spun așa?

Dr. Nico Ferariu: Depinde de calitatea pielii noastre, depinde de cantitatea de colagen și elastină pe care pielea noastră o are, depinde de stilul nostru de viață. Dar cred că cel mai mult și cel mai mult depinde de materialul nostru genetic. 

Şi cum scăpăm de această piele?

Dr. Nico Ferariu: De această piele ne ajută să scăpăm chirurgul. Dacă vorbim despre excesul de piele de la nivelul abdomenului, atunci intervenția se numește abdominoplastie.

AbdominoplastiA poate fi totală și de cele mai multe ori vorbim de o abdominoplastie totală atunci când vorbim despre scăderi ponderale masive post bariatrice. Se îndepărtează șorțul, excesul de piele. Bineînțeles, câteodată avem nevoie și de încă un pic de lipoaspirație la nivelul flancurilor pe zonele laterale, astfel încât să modelăm foarte frumos o talie, Se repoziționează ombilicul și după aceea, postoperator, pacientul poartă un garmen compresiv pentru 6 săptămâni și evoluția este de obicei foarte, foarte bună.

"Dacă alte specialități ne salvează viața, chirurgia estetică ne salvează modul de viață"

Rămânem cu urme după această intervenție?

Dr. Nico Ferariu: Bineînțeles, după orice intervenție chirurgicală, rămânem cu cicatrici. Cicatricea de abdominoplastie este o cicatrice lungă, dar care se ascunde în linia chilotului și chiar ne sfătuim pacienții ca în dimineața operației să vină cu cel mai sexy și cel mai decupat chilot pe care îl poartă de obicei sau slip.

Dacă vorbim despre ginecomastie sau vorbim despre excesul de piele la nivelul sânilor - și pentru domni si pentru doamne - atunci avem nevoie de lifting de sân.

La nivelul sânilor vor rămâne cicatricile în ancoră, deja cunoscute; cicatricea în T inversat, care undeva la un an trebuie să fie o cicatrice foarte, foarte greu vizibilă. Ca un rid fin foarte, foarte greu perceptibil și care în partea de jos a ancorei este ascunsă de pliul sânului. Practic vedem o cicatrice foarte fină în jurul aureolei și o cicatrice verticală.

Și în condițiile în care scăpăm de această piele de la nivelul abdomenului și ne îngrășăm la loc, ce se întâmplă?

Dr. Nico Ferariu: Acum e adevărat că tot ce înseamnă exces ponderal cumva deformează structura corpului. Ideea e în felul următor: cu cât întinzi mai mult pielea, şi anume cu cât o umpli mai mult, cu atât pielea se întinde mai mult. Degeaba faci toate intervențiile chirurgicale și degeaba ai ajuns la o greutate, după care ai venit la chirurg, ai rezolvat și excesul de piele și excesul rămas de țesut adipos, dacă în următorul an revii la modul de viață care te-a dus la o greutate mare.

Important e că aceste aceste intervenții ne ajută să fim mai bine și din punct de vedere psihic, pentru că ne place ce vedem în oglindă și nu e vorba numai de kilograme aici...

Dacă alte specialități ne salvează viața, chirurgia estetică ne salvează modul de viață. Ne îmbunătățește modul de viață şi ne îmbunătățește viața. Pentru că te simți mult mai bine în pielea ta, atunci când tu ai rezolvat o situație legată de excesul ponderal, fără să fie cu hate (n.r. - ură). Pentru că acum e o modă că trebuie să fim loving (n.r. - iubitori), pentru orice tip de corp, pentru orice greutate. Să ne iubim indiferent de...

Însă un exces mare ponderal crește riscul de afecțiuni cardiovasculare, scurtează viața şi atunci suntem într-un pericol de a avea o viață mult mai scurtă dacă continuăm să trăim în acel mod. Şi pentru că ajungem să dăm jos kilogramele în plus, după care ajungem să trăim fără exces tegumentar și, din nou, ne simțim foarte bine, putem să începem să alergăm, să facem activitate chiar și pe plajă, chiar și în costum de baie și cu siguranță te simți mult mai bine în pielea ta. 

×
Subiecte în articol: Dr. Nico Ferariu lifting sani
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close