Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Aplicația care ne ține în contact cu medicul, din confortul canapelei

Aplicația care ne ține în contact cu medicul, din confortul canapelei

Telemedicina se practică de peste 100 de ani, însă ea nu înlocuiește actul medical, ci doar îl completează. Îngrijirea celor dragi, reducerea costurilor și economia de timp fac diferența.

Aplicația care ne ține în contact cu medicul, din confortul canapelei
Sursa foto: Freepik.com
de Georgiana Adam    |    03 Noi 2023   •   13:50

Iulius Nistor, fondator Dr-Online.ro, a oferit, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea, câteva exemple pentru a vedea mai clar cum funcționează o aplicație de telemedicină și cât îi ajută pe pacienții cronici să țină legătura cu medicul curant, chiar din confortul canapelei.

"Telemedicina este cea mai potrivită modalitate de a ţine legătura cu medicul curant pentru că un pacient odată ce este declarat cronic, acesta trebuie să-şi viziteze medicul periodic. Totodată, un medic care îşi cunoaşte pacientul, poate să-i gestioneze starea de sănătate mai ușor de la distanță.

În cazul acestei aplicaţii, dosarul medical al pacientului este la dispoziția medicului. Aproape orice specialitate se pretează la telemedicină. Din acest motiv, noi încercăm să le explicăm medicilor că timpul pe care îl câștigă este cea mai prețioasă resursă.

Cu ajutorul acestei aplicaţii putem fi monitorizați din confortul canapelei noastre. Astfel că, de cele mai multe ori evităm drumul, aglomeraţia şi statul la coadă.

Medicul își poate face o impresie pe baza unor parametrii pe care vrea să-i monitorizeze sau pe baza unei discuții pe care o are pacientul.", a mai spus Iulius Nistor, fondator Dr-online.ro

Aplicația permite utilizatorilor să acceseze sfaturi și informații medicale de la profesioniști instruiți. Utilizatorii pot folosi aplicația și pentru a rezerva întâlniri cu medicii și alți profesioniști din domeniul sănătății, precum și pentru a vizualiza dosarele lor medicale.

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate Iulius Nistor
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close