Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Aplicaţia care ne ajută să ajungem mai uşor la medic

Aplicaţia care ne ajută să ajungem mai uşor la medic

Telemedicina se practică de peste 100 de ani. Ea nu înlocuiește actul medical, dar îl completează. Vedem cum se folosește această aplicație, cui este adresată și la ce ne ajută atunci când avem o problemă de sănătate și nu vrem să mergem la spital.

Aplicaţia care ne ajută să ajungem mai uşor la medic
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Oct 2023   •   11:21

"Toate aplicațiile de telemedicină facilitează relația dintre medici și pacienți. Cu ajutorul acestei aplicaţii, pacientul îşi poate face în primul rând, un dosar medical complet. Acesta își poate completa o mulțime de parametri medicali predefiniți, se poate conecta cu dispozitive medicale care îi măsoară anumiți parametrii medicali pe care medicul eventual îi poate solicita.

Mai mult decât atât, pacientul are o relaţie pe care o dezvoltă cu medicul. Pacientul mai poate vedea istoricul consultațiilor, rețetele emise, tratamentele pe care le-a urmat, rezultatele pe care le-a obținut.

În ceea ce priveşte medicul, acesta îşi poate gestiona mult mai facil pacienţii. Este un mare avantaj pentru medic, pentru că, de fapt, aplicația se adresează în primul rând medicilor.

Le oferim posibilitatea de a-și gestiona întreaga activitate a cabinetului în mediul virtual. De aceea și promovăm noțiunea de cabinet medical virtual. Prin intermediul aplicaţiei, aceştia îşi pot face programările, pot face consultații de tip text, pot face consultații de tip video, pot iniția anumite planuri de monitorizare, își pot emite facturile, își poate încasa automat toate consultațiile.

De această dată, medicul are un portal cu numele lui. De exemplu, dacă eu caut un medic anume, îi găsesc, de fapt, o pagină web pe care găsesc toate informațiile despre el.

Medicul plăteşte un abonament care este aproape nesemnificativ în comparațiile cu beneficiile pe care le are. Cu ajutorul acestei aplicaţii, medicul reuşeşte să-şi organizeze altfel activitatea.

Există trei tipuri de abonamente. Un abonament tip solo, un abonament care se adresează unor mici asocieri de medici, de la trei în sus, și există un abonament care se adresează clinicilor sau spitalelor care vor să-și integreze această activitate de telemedicină, care se numește business și acoperă de la 12 medici în sus.

Mi se pare foarte important că aplicația este personalizată pentru fiecare pacient și este destul de facil de folosit. Fie că ai un calculator, fie că ai un telefon mobil, aplicația este disponibil oricând. Primești tot felul de notificări, ai acces la toate informațiile tale.", a spus Iulius Nistor, fondatorul aplicaţiei Dr.Online.ro

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close