Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Îngrașă sau nu berea? Dr. Pîrvu: "Are calorii cam cât un iaurt. Problema e cu ce o combinăm"

Îngrașă sau nu berea? Dr. Pîrvu: "Are calorii cam cât un iaurt. Problema e cu ce o combinăm"

Cu siguranță, berea poate îngrășa, dacă nu știm cum să o bem. Nutriţionistul Luiza Pîrvu a explicat, miercuri, în cadrul emisiunii "Sfat de sănătate" de la Antena 3, câtă bere este potrivit să consumăm vara, dar şi ce alimente să evităm în sezonul cald. 

Îngrașă sau nu berea? Dr. Pîrvu: "Are calorii cam cât un iaurt. Problema e cu ce o combinăm"
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Cigolea    |    21 Iul 2021   •   14:35

"100 de ml de bere au în jur de 40 de calorii pe zi. Deci o sticlă de 500 ml ar avea în jur de 200 de calorii. Cam cât un iaurt de 400-500 ml. 

Practic, berea în sine, dacă ar fi consumată singură, ne-ar aduce un aport caloric de 200 calorii. Pare puțin, dar de obicei, pe lângă bere mai există și oleaginoase, cum ar fi nuci, migdale, caju sau alune.

Berea consumată singură nu îngraşă

Care sunt sănătoase, dar aduc un aport caloric de 600-650 de calorii/100 de grame", a explicat dr. Luiza Pîrvu, miercuri, la rubrica Sfat de Sănătate, de la Antena 3.

"În această perioadă, trebuie să ținem cont că alimentele se alterează rapid și atunci trebuie să fim atenți la modul lor de păstrare, la ambalaj.

Dacă vorbim despre ceea ce consumăm acasă, trebuie să avem grijă să evităm alimentele care au o digestie mai greoaie, cum ar fi carnea foarte grasă sau mezelurile.

Dr. Pîrvu: "Vara, să evităm carnea grasă și tăria"

Putem să slăbim vara, atâta vreme cât balanța dintre ceea ce consumăm și ceea ce aducem rămâne una înclinată în direcția consumului.

Teoretic, iarna consumăm ceva mai multe calorii pentru că trebuie ca organismul nostru să-și păstreze temperatura", explică nutriţionistul.

×
Subiecte în articol: bere Sfat de sănătate Luiza Pîrvu
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close